Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.
Kısaca İstanbul'da güvenilir ve yardımı dokunacak, daha önce bu işi yapmış, bilgili birileri biliyor musunuz? Servise sadece bu DPF'den demek için gidip 250 TL tespit ücreti ödemek istemiyorum. Ek olarak bugün rast geldiğim şöyle bir durum var, sizce faydalı mıdır?
https://www.partikul.com.tr
hocam anlattım ama atlamış yada unutmuşsunuz:
1) aracınızın dpf olma ihtimali var evet ama aralarında en düşük olma ihtimali bu, yani sorunu yaşıyan dpf ve arıza ışığı yakan o ama sorunun kaynağı o değil gibi o sebeble en kral partiküler servisi veren firmayada gitseniz yarın 1 haftada değilde 1 ayda yeniden yanacak.
2) aracınızın bir yandan enjeksiyon hatasıda vermesi aslında 2 işaret olabilir hatta epeyde yüksek ihtimal:
A) ya motor enjeksiyonlarından biri arızalı çalışıyor motor duman üretiyor ve dpf çabuk doluyor,fazla doluyor
B) yada DPF'nin üzerindeki regenerasyonu sağlıyan enjektör görevini göremiyor dpf dolunca temizlemeye yardımcı olamıyor (bu daha olası gibi ama tamamen tahmin)
3) dpfler genelde motor gizliden duman üretince (euro5 motorlarda kolay kolay uçuk şekilde duman üretmediği sürece görsel olarak egsozdan göremezsiniz,dpf tutar ve engeller) dolar.
bu dumanı dizel motorlar %95 zengin karışımdan dolayı üretir bununda anlamı motora giren havaya oranla motordaki dizel yakıtın fazla olmasıdır, bunun temel sebebleri:
A) Turbo yeteri kadar hava basamıyordur ve giren yakıt 1 birimken girmesi gereken hava çok daha az kaldığı için zengin karışım= turbo arızası
B) turbo sağlıklıdır ama bastığı hava ulaşmıyordur= hortum kaçağı, intercooler kaçağı vs
C) turbo sağlıklıdır ama enjektör 1 birim yakıt püskürteceğine 3 birim püskürtüyordur= enjektör arızası
D) herşey sağlıklıdır ama emme manifoldunuz kurumla dolmuştur turbonun bastığı hava yine motora ulaşmıyordur= emme temizliği gereksinimi
yani okadar çok şey olabilirki internet üzerinden yorum yapıp evet şudur demek sadece cahilce ve komik bir yorum olur, yerinizde olsam bugün 2 kişikik balık parası olan 250tlyi ciddiye almaz servise giderdim, çok gördüm bu ve benzeri durumlarda böylesi rakamdan kaçıp çok ama çok daha fazlasını verip çok daha fazla vakit harcayanları.
yinede siz bilirsiniz.