aracımda ciddi seviyede üst sınıf ses sistemi mevcut, Helix dsp,helix anfi,Helix hoparlör,JL Audionun en üst serilerinden 10w6 sub,alpine mono.
bundan en iyi seçilde yararlanabilmek için taban,tavan,bagaj ve 4 kapının iç ve dışın iç kısmı özel malzemeler ile kaplandı.
maalesef sadece birkaç foto var aralarında 2016larda kullanılan ve her ne kadar bass reflex yazsada kapıda bass reflex olmayan 2012-2014ler gibi delikli portu olmayan vede 2012-2014ler gibi Nokian 13cm hoparlör değilde 16nissan hoparlör olan sisteminde fotosu mevcut (renault işte adamlar kısa kısa bir hal oldu

)
bu işte artık uzmanlaştığım için şunu size net ifade edebilirim herkesin bu butyself,simself,focal bam gibi malzemeleri alıp kapının her yerine monte etmeniz yanlış, bu ürünler ses duvarı olma görevi görmezler aksine hiçbir şekildede o anlamda işe yaramazlar bunlar rezonans alırlar yani titreşenler seslerin titrememesini sağlarlar, asıl sesin geçmemesini sağlayacak ürünler kapalı hücreli vede açık hücreli doğru şekilde doğru hammedelerle sırf otomotiv için üretilmiş keçe yada sünger tarzı izolasyon malzemeleridir.
sacın kendisine vurulup titrediği düşünüşen bölgeye bitusefl tarzı malzeme uygulanır buda genelde alanın %25-30 kadar yeterlidir , ardına dış sacıda aynı şekilde yapılır (kapıyı düşünün plastik kartonun oturduğu yer iç, hoparlörün arkasının mıgnastısının düştüğü iç kabin dış sac) ve sonrasında sürtünmeden kaynaklı sesi azaltacak malzeme sandviç görevi görür onun üzeri ve arasında sesi azaltacak sünger konulur.
benim gözlemlediğim şunlar, kapı şu an çok daha kaliteli kapanıyor,vurunca videolarda izlediğiniz gibi tok ses geliyor ama milletde biraz abartıyor öyle aman aman araç daha sessiz değil hatta şu an oralardan gelen ses biraz azalınca azaltamadığım motor ve rüzgar sesi azda olsa daha belirgin oldu bu işin birde böyle bir olumsuzluğu var.
şunu not geçim motor ve davlumbazlara uygulama yapmadım sanırsam oralarıda uygulama yapılırsa sonuç daha etkili olur ama bendeki şirket aracı olunca zaten abartığım bu durumu daha ileri götürmedim
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]