• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Clio 4 vites kutusunu kontrol ettirin

Ahmet 1.5dci

Kayıtlı Üye
46-Kahramanmaraş
Öncelikle selamünaleyküm
1.5dci edc otomatik vites 2014 clio kullanıyorum araç 1 sene önce bu hatayı verdi mecburen çekiciyle tamircime gittim şanzıman yağını değiştirdi ve sensörleri kontrol etti uyarıyı sildi 1 senedir sıkıntı çıkarmıyordu. Yaklaşık 1 ay önce yine aynı sıkıntı çıktı ekranda egzoz emisyonu ve vites kutusunu kontrol ettirin gibi uyarılar çıkıyor. Araç 1. Vitesten 2ye geçmiyor veya Rye taksam bile ekranda R yazmasına rağmen sanki boşta gibi hiç birşey yapmıyor olduğu yerde duruyor. Geçici çözüm olarak aküyü bir süreliğine söküp takmayı buldum. Ama dün gece toprak yolda bir çukara düşmem sonucu yine aynı arızayı verdi yine aküyü söküp 10 dk bekledim düzeldi ama eve giderken yine uyarı verdi stop edip çalıştırınca düzeldi ancak sürekli oluyor bu sıkıntı daha önce yaşayan var ise bilgilendirebilir mi? Ben bir temassızlık yada aküden veya beyinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü araç uyarı vermez iken şanzımanda herhangi bir vites geçmesinde sıkıntı yok. Ayrıca racın beyin tarafından daha önce kazası var ustalardan biride direk beynin olduğu taraftan kazası var mı diye sormuştu. Şimdiden teşekkürler.

Geri