Clio 5 Bagaj Kapağı kapanmıyor. (Delirmek üzereyim)

MyWorldLife

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba.

2020 Model Clio 5 1.0 Touch X Tronic sahibiyim.

Sorunum şu. Bagajı kapatmaya çalışıyorum ama yok. Bagaj kapağı geri sekiyor yukarı kalkıyor. Yavaş bırakıyorum bu seferde kapanmıyor. Normal bırakıyorum onda da çoğu zaman kapanmıyor.

Maise servise bıraktım. Hallettik dediler. Gerçektende bende açtım kapadım sorun yok. Ama 2 gün bagajı açmayayım 2.gün yine aynı.

Avm'ye giriyorum görevlide kapatamıyor.

Bunun bir ayar kısmı falan var mı ? Delireceğim

Teşekkürler

Bagaj kapağı takozlarında bir sorun olabilir. Tırnakları kırılmış ve fazla gerginlik sağlıyor olabilir. Benim aracımda da tırnakları kırık ve bazen düşüyor bu parça kapanış açılmayla ilgili bir sorun teşkil etmiyor ama sizin aracınızda çok fazla açık ayarda duruyorsa bu parça ondan yapıyor olabilir bir şekilde bagaj kapandığında da kilide doğru çok fazla baskı yaptığından açılmasını engelliyordur.
IMG_5866.webp

Arkadaşın dediği gibi olabilir yada bu takozların üst kısımında ayarlanabilir küçük takozlar daha var onlarda fazla açılmış (ileride olabilir)

Bagaj kapağı takozlarında bir sorun olabilir. Tırnakları kırılmış ve fazla gerginlik sağlıyor olabilir. Benim aracımda da tırnakları kırık ve bazen düşüyor bu parça kapanış açılmayla ilgili bir sorun teşkil etmiyor ama sizin aracınızda çok fazla açık ayarda duruyorsa bu parça ondan yapıyor olabilir bir şekilde bagaj kapandığında da kilide doğru çok fazla baskı yaptığından açılmasını engelliyordur. Ekli dosyayı görüntüle 64993

Video linki bıraktım. Gerçekten sorunun ne olduğunu anlayamıyorum. Servis ayarladık diyor ama bazen kapanıyor bazen kapak geri sekiyor.

Takozlarda sorun yok gibi görünüyor. Neyi ayarlamam gerekiyor cidden kafam allak bullak oldu. Sırf şu sebeple arabadan soğudum ya

Benim araçta da aynı sorun var. Alalı 1 gün oldu. Tam kapanmıyor ve elle tam kapanmamış kaputu bastırır gibi bagaj kapağını zorlayınca kapanıyor. Bagaj pandizotunun iplerini tutan plastikler hasarlı, acaba onun parçaları kilidin oraya düşüp zorluyor olabilir mi? Sizin ipleri tutan plastikler sağlam mı? Bagajın iki köşesindeki stoperleri de biraz alçaltmayı deneyeceğim.

Aslında kilitle ilgili problem yoktur sadece bagaj kilidinde kısa devre veya temassızlık vardır.

Geri