Bende 1.5 dci 2019 clio 4 var. 75 bg. Araç yüklü olmasına rağmen Bolu tüneli rampasında kimse yanıma yaklaşamıyordu. Araç o rampada yüklü olmasına rağmen 4. vitese düşüyor. Muhtemelen bir çok araç 3. vitese düşüyordur.
Gerede'de yüksek bir eğimin olduğu Horhor geçidi var. Tatil dönüşü önümdeki SUV vb. bir çok araç sağ şeride kamyonların arasına geçmek zorunda kaldı. Bu arada araçtaki yükü de söyleyeyim, 3 kişi, arkadaki ikili koltuklar yatmış vaziyette tavana kadar yük doluydu. Arabanın arka tarafı biraz basıktı. Klima 2 kademe dışarısı 36 dereceydi. Yokuşlarda motor isminin hakkını veriyor. 500 km yolu bu şartlarda 4.1 lt/100 km gibi bir ortalamayla geldim.
75 bg için söylüyorum, çok iyi ayarlanmış bir vites dişli oranı var. 5 viteste 110 km'de 2000 deviri görüyor. Motor otoban hızlarında çok rahat gidiyor.
Sonuç olarak 1.5 dci almak isterseniz kesinlikle tavsiye ederim. Motor uzun ömürlü. Düşük hacimli yüksek bg üreten motorların çok uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum (1.3 tce örneği var. Motor rektifiye olmuyor sandık motor gerekiyor.).
Daha fazla deneyim isterseniz paylaşabilirim.