Clio alıcağım

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aykul

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Ara 2020
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Arkadaşlar merhabalar herkese, kızıma 1.5 dci clio alıyordum tavsiye üzerine, al sat yapan bir arkadaş bu motorların 200.000 de genelde motor istediğini söyledi benim alacağında şu an 180.000 de. Sizler ne dersiniz, tesekkurler
 
Merhaba hoş geldiniz. Bende 2011(1.5 dci ) kangoo var ve aracım 195.000 km de ne yağ yakma nede su eksiltme var 5.000 km sonrada motor isteyecek gibi görünmüyor.
Bakımlı 1.5 dci motor yolda bırakmaz öyle 200 --- 250 binde motorda istemez .
Turbo enjektör motor kompresyon testi yaparak güvenle alabilirsiniz
 
Teşekkür ederim, bende bu motorların iyi olduğunu araştırarak öğrenmiştim ancak arkadaşım kafamı karıştırdı. Benzinli mi yoksa 1.5 dci mi kafamı karıştırdı.
 
o arabaya bakmamışlarsa 5 bin sonra da motor ister 10km sonra da ister. düşük km'nin avantajını bakımlı arabayla desteklerseniz sorunsuz binersiniz.
 
Sakın alma. 200-250 kesin motor rekteve olur. Arkadaşımın kangosu var. 160 da aldı. 220 de zortayi çekti.
 
Hocam al satçı mantığıyla kullanılan bir arabaysa 200 değil 100 bindede motor ister. 1.5 dci motora adam gibi bakımını yaptırır(sadece yağını filtresini değiştirmekten bahsetmiyorum) insan gibide kullanırsan 200bin daha başlangıçtır kimse kusura bakmasın.(Sadece @coşkun34 hocamın dediği gibi Turbo enjektör motor kompresyon testine baktırmanızı ayrıca otomatik ise iyi bir şanzumancıya göstermenizi tavsiye ederim. Birde bildiğim kadarıyla genelde 150binden sonra dpf egr sorunları olabiliyor çözümsüz birşey değil sadece masrafı var biraz) bilginiz olsun.
 
Sanırım arkadaşınızın kafasında size satmak istediği başka bir araç var :)
 
Geri
Üst