Clio III 2010 model ön farlar nasıl sökülür

seyfibey

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Aracımın sol far kısa ampulü patladı değiştirilmesi gerekiyor kendim yapabilir miyim? Farlar nasıl sökülüyor Clio III yeni kasalarda...

Seyfi kardeşim hoş geldin öncelikle. Tam olarak bilmiyorum ama biz megane'lerde tekerin üst tarafında davulumbazda bir kapak ar, orayı açarak değiştiriyoruz. Bir kontrol et istersen. Keyifli paylaşımlar.

benimki 2006 clio 3 geçen gün bende söktüm farları ön tamponu indirdik mecburen el girmiyor çünkü farın arkasına maalesef..

benimki 2006 clio 3 geçen gün bende söktüm farları ön tamponu indirdik mecburen el girmiyor çünkü farın arkasına maalesef..

Aynen katılmaktayım. Dandik far ampulu değiştirmek için tampon sökülüyor yerden tasarruf yapmanın kulağına su kaçırmışlar çok dar el girmiyo kesinlikle

Ben bu sorunu Opel de yaşamıştım sıkıntıdan başka bir şey değil ayrıyetten yolda olsa polis değiştir dese tampon mu indirilecek !

clio 3 lerde far ampulunü değiştirmek için farı sökmeye gerek yoktur. kaputu açıp farın arkasından ampule ulaşabilirsiniz.

Benim aracın sağ kısa far ampülü patlamıştı. Arka kısım o kadar dar ki elim girmedi. Ben de o şekilde dolaşmamak için evime çok yakın olan yetkilis servise gittim. (Fatura; Kdv dahil 28 TL)

Ben şimdiye kadar bütün far değişimlerimi kendim yaptım bi yarım saat falan uğraştırıyor ama keyifli yani ben keyif alıyorum.. Clio 3 lerde farın arkasındanki yuvarlak koruma yı söktüğünüz de önce hangi ampülü sökecekseniz fara bakarak onu bulun daha sonra soketi çıkartın ve ampülü çekin çıkartması kolay fakat takcağınız yeni ampül sizi baya bi uğraştıracak cünki ampülü yuvaya iterek oturta biliyorsunuz daha sonra soketin girişlerini ampülün arkasına monte etmeniz gerekiyor.. kolay gelsin..

bugun ugrastım ama beceremedım.. tampon ınmeden far degıstırilemıyor clio 3 hb aracımda

Clio 3 makyajlı kasa sahibiyim. Eğer sadece ampul değiştirecekseniz şöyle yapmanız gerekiyor. Aracın sol ampulüyse o kısımda akünün kutusu var el rahat girmez o yüzden akünün oradaki küçük olan kutuya içerisinde sigorta falan olur o kutuyu sökerseniz rahatlıkla değiştirebilirsiniz, aracın sağ tarafındaki ampul değişiminde bir sıkıntı yok zaten rahatlıkla el giriyor o kısma. Lakin komple farı değiştirecekseniz sağ sol fark etmeden komple ön tamponu sökmeniz gerek ki oda tek başınıza yapabileceğiniz bir olay değil.

Geri