Clio4 1.5 dci start stop/ nasil kullanilir?

şimdiki arabalarda motor açma diye bişey olduğunu sanmıyorum ben arabamı sıfır aldığımda daha ilk gün 200 km/s hızı görmüştüm. direk açık gelio şimdiki arabalar
:)) ben ilk kullanimda 170 yaptim daha fazla zorlamak istemedim araba istiyo ama ben kiyamadim:)

Aracınız hayırlı olsun..Tüm turbolu araçlarda ister benzinli ister dizel olsun ister traktör ister otobüs olsun turbo yağlaması için beklenen süredir, turboyu sağlıklı ve uzun süre kullanmak için bunlara dikkat etmek lazım,ilk çalıştırmada gaza yüklenmemek önemli olan rolantide çalıştırmak ama sizin araba start-stop olduğu için durduğunuzda motorda duruyor nasıl olur bilmiyorum..

Ben sart stoplu arac stop etse bile arka planda motor calisip uaglanma olayini gerceklestiriuormus . Aracimla 100 km sehir disi kullandim 5 litre yakti. Araba daha 2 gunluk acaba ondan mi cok yakti? Ne zaman kendine gelip 3,5 -4 lt arasi yakmaya baslar acaba?

Ben sart stoplu arac stop etse bile arka planda motor calisip uaglanma olayini gerceklestiriuormus . Aracimla 100 km sehir disi kullandim 5 litre yakti. Araba daha 2 gunluk acaba ondan mi cok yakti? Ne zaman kendine gelip 3,5 -4 lt arasi yakmaya baslar acaba?

aracınız hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin. ben de kasım sonu gibi kavuşacağım inşaallah. Ben hiç sıfır araç almadım ama bildiğim kadarıyla sıfır araç belli bir süre fabrika değerlerinin üzerinde yakıyor, sonra düzene giriyor. En azından arkadaşıma ford fiesta almıştık bayiden o öyle idi

Sıfır km araçlar başlarda çok yakar. Sonradan düzene otururlar. Start-stop teknolojisi, yakıt tasarrufu amacıyla üretilmiştir.

Yaklaşık 6000 km den sonra dci motor en verimli çalışma dönemine girer. O güne kadar sizde arabaya iyice alışırsınız zaten. Bu günkü değerler sizi yanıltmasın, ileride düşer. Yeni araçlarda motor açma olayı yok deniyor, rodojda sıkıstırmayın derim...:eyv

imagepng
Bu isaretin anlami nedir arkadadlar? Araci ilk calistirdogimda mor renkte yaniyo sonra kayboluyo. Resmi kopyala yapistir yaptim olmadi galiba. Hararet gostergesine benzer temometre resmi var. İlk calistirdigimda mor renkte sonra hareket ettikten bir sure sonra kayboluyo

Hocam basımdan geçmiş olayı anlatıyım belki sizede faydası olur.
Geçen yıl ilk sıfır ve dizel aracımı aldığımda bende her şeyi merak ediyordum. Yaklaşık 1 hafta kadar kullanıp arabayı daha iyi tanıdım ve bu arda merak ettiklerimi yazıp sonrada arabamı aldığım yerin servisine gidip herşeyi sorup açıklamamarı dinledim. Çok faydalı oldu. Forumdan da hala yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum. Araba fabrikadan tüm testleri yapılmadan çıkmıyor zaten emin olun herşey yolundadır.
Allah kaza bela vermesin, iyi günlerde kullanın...:eyv

Ben de pazartesi olmasini bekliyordum gercekten servise gidip butun merakimi gidermeliyim . Dizel kullanimi gercekten de ayri bir ozen istiyor.

1.5 dci de turbo yok test sürüşüne gittim gaza sonuna kadar basılı tutuyorum hızlansın diye tık yok,adam kendısı dedı bekleme bosuna turbo yok diye... Renault un ayıbı aldı başını gidiyor saçmalıklar dizboyu. Lansmandaki sol arka stop gibi test aracınında sol arka stobu sallanıyordu kronık galıba :)

Geri