Clio4 Icon 90bg Dizel motordan gelen yoğun ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan snoopdobi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

snoopdobi

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamlar herkese,

Clio 4 S&S 90bg Dizel araç sahibiyim. Aracım şu an 47.000 km de ve en son bakımı 45.000 in bakımı için 44.000 civarında yapıldı.
Araçta özellikle ilk çalıştırma da ve küçük viteslerde yoğun ve eskimiş arabalardan çıkabilecek tarz da motor sesi geliyor. Yani ilk aldığımdaki o fıstık gibi teknolojik motor sesi gitti yerine tam hakkını veren bir dizel motor sesi geldi diyebilirim.

Bunun sebebi aracın KM si ve dizel in doğasından mıdır yoksa serviste aracıma iyi bakım mı yapılmıyordur sizce?
Fikirlerinizi almak istedim, şimdiden teşekkürler

Koydukları yağdan kaynaklanabilir, bu araçlara özel 5-30 yağ konulması gerekiyor...

Anladım gidip o zaman motor yağına baktırmam gerekiyor
tam olarak hangi marka ve ne tip bir motor yağı koymaları gerekiyor?

Servisler ELF kullanıyor...

Hangi yağ olması gerekir?

5-30 koyacaklar...

RN0720 standardını sağlayan bir yağ olması lazım araçta DPF olduğu için serviste Elf Solaris 5-30 kullanılıyor ama solaris adı değişmiş olabilir tam emin değilim. Ancak serviste yanlış yağ koyacaklarını zannetmiyorum yine de servisten bakım sonrası adığınız faturaya bakmakta fayda var orda yazabilir ne kullanıldığı.

Aynı durum bizde de oldu. Köye gitti geldi araç 2000 km. Babam kullandı, ben gitmedim. Geldiğinde motor sesinde ciddi bir artış söz konusuydu. Uzun yola ilk defa çıktığı içindir diye düşündüm ben. Sonra kulağımız alıştı zaten.

Ben de aynen balayı için 2500 km ye yakın yol yaptım. Sanırım bundan dolayı motorun sesi bu hale geldi. Peki bunun çözümü yok mudur yani servise gidip motor yağını değiştirin bi de bu sese bakın desem bir çözüm üretilemez mi?

arkadaşlar araçlarımızda dizel partiküler filtresi vardır bu filtre özellikle 2300rpm altındaki uzun sürüşler sonrasında çok çabuk dolabilmektedir.

2300rpm aracınız 1.5 dci 75lik ise 127km/h yapar aracınız 1.5 dci 90lık ise 115km/h yapar.

siz yukarıdaki hızlardan daha düşük hızlarda uzun süreli sürüş gerçekleştirdiyseniz partiküler filtresi biraz dolmuş olabilir bunda korkulacak bir şey yok araç zamanla kendi kendine bunu içinde bulunan bir temizleyici likid ile temizleyecektir otomatik olarak.

ha ben hemen temizlemek istiyorum derseniz manual olarak kendinizde eski üsül gerçekleştirebilirsiniz oda aracınızı 4üncü vitesde 3000-3300rpm üzerinde 30-45dk sürmek kadar kolaydır bu sayede egzos ve filtre yeterli ısıya ulaşacak ve motora zarar vermeden içinde birikmiş kurum yavaş yavaş çözülerek motoru rahatlatacaktır.

şahsen aynı olayı yaşamış ve bu uygulamayı bizzat 5-6 defa yapmış biri olarak net farkı göreceğinize emin olabilirsiniz diyorum.

Geri