Coupe Araçlarda Arkada Oturanların Güvenliği Hakkında...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emretrg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emretrg

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Merak ettiğim fakat internette cevabını bulamadığım bir sorum var.
Sizce iki kapılı, coupe araçlar güvenlik açısından daha mı riskli? Sonuçta bir kaza anında arabayı terk etmek arkadaki yolcular için daha büyük sıkıntı olacaktır diye düşünüyorum. Yoksa büyük bir kaza anında zaten kapılar sıkıştığı için değişen bir şey olmuyor mu? Özellikle coupe araçla arkada kaza geçiren, gören, duyan varsa bu konuya biraz açıklık getirirse sevinirim.

Bizim Türk insanının Coupe araç sevmeme nedenlerinden biridir aslında o. Hayır kardeşim, yok öyle bir güvenlik sorunu. Bilinci yerinde olan insan rahatlıkla çıkabilir, 4 kapılı bir araçtan daha fazla çaba göstereceği konusunda hemfikiriz ama bu öleceği anlamına da gelmez. Ayrıca 2 kapılı bir coupe araç 4 kapılı bir sedan araca oranla direksiz olduğu için birçok kazada avantaj sağlamaktadır. İnternette örnek çarpışma videolarını da izleyebilirsiniz.

Tüm coupe araçlar ncap testinden geçerek üretilmekte ve yasal zorunlu kaza testlerini atlatmadan üretim izni alamadığından dolayı bir coupe araç kullanan biri olarak içinizin rahat olmasını tavsiye edebilirim.

Not: tek kapılı araçların kapı sıkışması dört kapılıya göre daha azdır buda dip bilgi olsun :eyv

Coupe araçlar için bir avantajda ben ekleyeyim.
Arka koltuğa oturan çocukların kapıyı açıp düşme tehlikesi yoktur.

Direksiz tek sase halinde olan araçlar uzun ve 5kapi olan araçlara gore kaza anında daha avantajlı

Geri