• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

Cvt şanzıman

krmahmets

Kayıtlı Üye
42-Konya
Arkadaşlar merhaba. Arabam 2020 model Clio 1.0. Otomatik. Arabayı çalıştırdıktan sonra 50-60'lı hızlara gelinceye kadar böyle şanzıman tarafından geldiğini düşündüğüm bir uğultu, böyle ince bir rüzgar sesi gibi bir ses geliyor. Daha sonra 60'lı 70'li hızlardan sonra bu ses ortadan kayboluyor. Yani bu ses CVT şanzıman karakteristiği midir? Bilemiyorum. Acaba bir soruna mı işaret ediyor? Eğer sorun olsaydı 60-70'li hızlardan sonra da bu ses gelmeye devam eder miydi? Çünkü bu hızlardan sonra kesiliyor. Bu konuda bilgisi olan varsa, aynı araçtan kullanan varsa bilgi verirseniz sevinirim.

selamlar bu ses bende de oluyor uğultu sesi bir şeyin titremesinden kaynaklı gibi. özellikle duraklamalarda daha çok belirginleşiyor. ben ilk baş v kayış olarak düşündüm ama şanzıman da olabilir. baktırdığımda bir sorun bulamamışlardı siz çözerseniz. paylaşırsanız sevinirim.

aynı ses benim aracımda da mevcut 2025 / 1.0 gazı bırakığımda ince bir rüzgar sesi gibi bir ses. modifiyeli araçlarda çıkan ses gibi :) ancak bildiğim kadarıyla normal bu sesin olması özellikle dar sokaklara girince ses daha iyi duyuluyor kenarlardan yankı yaptığı için. ancak cvt şanzıman özelliği olabilir dediğiniz gibi yüksek hızlarda böyle bir ses yok zaten olsa da duymak zor olur. motor freni gibi bir şeydir diye düşünüyorum ya da cvt kayışından kaynaklanan bir durum. bana bir sorun gibi gelmedi bu ses hiç yarın aracı servise götüreceğim bakıma aklıma getirdiniz bu durumu sorarım :)

Merhabalar, aracı güvendiğim bir Renault ustasına gösterdim. Tamamen normal dedi. Sürüş testi yaptık. Hızlanırken 50-60 arası bir uğultu oluyor sonra geçiyor. Şanzıman yağını değiştirmemi tavsiye etti çünkü cvt lerde şanzıman yağı çok çok kritik. Arabamda 100 bine gelmişti. Yağı değiştirdim Bosch yetkili serviste. Uğultu hâlâ devam ediyor ama bende artık arabayı kurcalatmıyorum, karakteristiği budur diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: tcicikler
Geri