• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Dacia 1.5.dci. Yakıt Ortalama Sorunu

Yakıt işini bir halladeyim, full performans tuning yaptırıp, yakıt az artsada, RS lerle gerektiğinde kapışcam, beya Ustam... :cool:

Bilal abi çıtayı yükseltmiş. Forumda çok RS cilerin anahtarını alıcak beyaa...:cool::cool:

reno Mais yönlendirmesiyle buradaki servise gittim;
1-araçla teste çokıldı, 90.km.ort.hızla şehirdışı yakıt ort. 6.ltr. test edildi ve onaylandı...böylece göstergenın normal çalıştığı belirtildi...
2-şehiriçi, kısa mesafede motor ısınmadığı için 8-9 ltr. ort. yakmasının normal olduğu,(ş.içi ort. toplam 10-15 km git gel olduğundan) yakıt sistem arızası olmadığı, bilgisayardan da teyit edildi.... (ş.içi düşük yakıt söyleyenlerın, 4x4-4x2 mod farkını ve uzun mesafe ş.içi yolu, motor ısınmayı, yakıt cinsini,vs.dikkate almamış olacakları iddia edildi)
3-abs-esb.elfren ışık yakmanın, harici tesisat bağlarken, elk.tesisat ek bağlantılarından kaynaklanabileceği, sistem arızası gözükmediği, soket uyarısı olduğu, teybin orjınal olmadığı-değiştirildiği, buna göre eşlk.soket.etkileşiminden olabileceği, bağlantıların aracın elk.tesisatından ayrılması, bir daha ışık yakarsa getirilmesi,
hususları bildirildi...:soru:slc

Bende tesisatlara(tv,ısı.gösterge,alarm,kamera,vb) direkt akuden bağlantı aldırdım şimdi... bakalım nolacak....
yakıtı anladımda abs.esp.işini anlamadım ama denices beklices bakalım.... neyseki sistem arızaları çıkmadı...
hayırlısı... beklemedeyız.... :eyv:berbat

sistem-proğram arızası gözükmediği için, aşağıdaki işlemler yapılamadı tabiki;
Sorun 1: Yakıt Göstergesinin dengesiz çalışması
Çözüm 1: Molt test veya Malttes de denilen serviste bu olaya şoklama diyorlarmış, araç bilgisayara bağlanarak yakıt deposunun şamandıra ve gösterge ekranını kalibre eden bir sistemle sorunu kolayca çözmüşlerdir.

Sorun 2: ABS, ESP ve El Freni Işığının aynı anda bazen yandığı bir sorun
Çözüm 2: Aracın ABS beyninden kaynaklanan bir sorunmuş, bu sorunu fabrikadan gönderilen yeni bir yazılımla ABS beynine yeni yazılım atarak çözmüşlerdir.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun diyemeyeceğim,geçen bir şey yok,araba eskisi gibi kalmış,bu modeller böyle abi...:eyv

Geçmiş olsun diyemeyeceğim,geçen bir şey yok,araba eskisi gibi kalmış,bu modeller böyle abi...:eyv

şehiriçi kısa mesafe ve az sert kullanımdan yakıt çok oluyor dicem artık..napak Ustam... :cool:
ilk bakımı beklicem, biraz azalır inşaallah... perfors.filtre de takacam olmadı... kendi imkanlarımızla ne kadar azalırsa artık... hayırlısı... :(

Ben Dedim Ama Servis Demeden Olmaz :) Gecmis Olsun Kisa Mesafe Binmeyecen Yani Anlasilan Bu Servis Sana Uzun Mesafe Recetesi Yazmis

yetkili serviste desin dedik... reno mais yönlendirmeli bişi olur dedik olmadı.. napak... :(
Solenzadan da teknik destek için ses yok... :cool:
kaderimize şimdilik razı vazıyette devam... :berbat

performans modlarla işi kısmen halletmeye çalışcaz artık... :cool:

Son düzenleme:
şehirdşında bari az yakıyo... bari bunla mutlu olam... :cool:
80-90 km hızda ort 6 ltr. oluyo...
110-120 km hızda ort 7 ltr oluyo... basdıkça artıyo normal...:eyv
şehiriçi, 2o.km. kadar kısa mesafe-soğuk motor, 8,5-9,5.ltr.oluyo malesef...Duster 4x4 olupta az yakıyom dıyenler neye göre nasıl az yakıyor merak edıyom... :berbat

son kontrol; 4.4.ltr.yakıt sarfı-60.km.yol-ort.hız 118.km-göst.hızı ort.67.km.ort- ort.göst.yakıt 7.1.ltr....şehirdışı.... teste devam...
depo full...bu sarf sonrası zorla-gırtlağa kadar 5.ltr. ilave edildi... göstergeler normal... uçuş hızı normal... hakkını veriyor... hayırlısı bakalım...:cool:

Son düzenleme:
Bilal Abi ,
Göstergede ortalama yakıtı sıfırlayınca ; Yakıt 17 Litreden bile düşeiblir .
Bu nedenle ne zaman sıfırlayacağınız çok önemli . Şehir içi durkaklı bir yolda sıfırlarsanız ortalama yüksek çıkar .
Ben uzun yola çıkmadan önce sıfırlamıştım bir daha dokunmadım şuan 8.6 ( 1.6 Megane ).
Sıfırladıktan bu yana yaklaşık olarak 1000 km yapmışızdır .

Abi benim 7.4du bugün dolaştım 8.0 oldu :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri