Dacia Duster 4x4 Sorunsal Bir Ses

smtzngn

Kayıtlı Üye
60-Tokat
Aracımda bir sorun var ama kimse bulamıyor. Başına gelen olmuştur belki yardımcı olabilirsiniz arkadaşlar. 2020 model Bluedci 4x4 aracında 1500 ve 3000 devir arasında bir ıslık mı desem hortum kaçağımı desem bilemedim. 4 yada 5 ustaya gösterdim normal dedi bugün 2022 model arkadaşın aracına bindim böyle bir ses gelmiyor gayet sessiz devir alıyor araç. Çekme karavan çekerken ses daha çok geliyor rahatsız ediyor. Araçta çekiş düşüklüğü hissetmedim ama yüksek viditeste biraz kayıp olduğunu söylediler. Videoyu izleyip yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Vallahi bu durumda çaresiz kalmış hissediyorum artık.

Aracı 80.000 km de aldım şuan 84.000

Adblue iptali yapılmış ege partikül durumunu bilmiyorum 😒

Yardımcı olabilecek ? Fikri sahibi vs. bir arkadaş varmıdır ?

Merhaba. Bende 2006 model Dacia Logan var. Arkadaşım 2007 model olanını sıfır aldı. Aldıktan bir süre sonra farketti ki, arabada bir vınlama, inleme sesi var. Yetkili servise götürdü. İlkinde bulamadılar. Vınlama devam ediyordu. Dışarı duyuluyordu. Başka bir yetkili servise götürdü. Egsozdan geliyor dediler. Egsozu değiştirdiler. Ses gider gibi oldu. Ama psikolojik olarak gitmiş meğer o ses.

Yetkili servise tekrar gitti. Arabayı bilgisayara bağladılar. Arıza çıkmadı. Sokağımızda bir motor mekanik ustası vardı. Onu çağırdı. Sesi ona dinletti. Adam nokta atışı yaptı. Yakıt pompasından geliyor bu ses dedi. Arıza değil dedi.

Araç sahibi benim aracımı işaret edip onun yakıt pompasında ses yok ama dedi. Usta dedi ki: Demek ki 2007 modele geçince yakıt pompasının sistemini değiştirmişler. Sesli çalışan pompa koymuşlar dedi.

Araba 18 senedir aynı arkadaşta ve o yakıt pompası bugün bile vınlayarak çalışır.

Şuna gelmek istiyorum. Sizin arıza zannettiğiniz şey belki arıza değildir. Olması gereken bir şeydir. Size arıza gibi geliyordur.

Geri