Depo-Bagaj Kilit Motoru

slater34

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Bagaj kilidini basit bir mekanik düzenekle ileri-geri iten kilit motoru var ve bu uzaktan kumandaya bağlı olarak kapı kilitleriyle birlikte açılıp kapanmakta.
Ancak 2000 model 1.6 RTE aracımda kilit motoru çalışmıyor.Söktüm içini açtım plastik dişlilere bağlı 12V bir elektrik motoru var adaptör den 12v verince ve ters kutuplayınca ileri geri çalışıyor.Gelen kabloyu ölçü aletine bağladım kumandaya basınca anlık olarak bir miktar voltaj ölçtüm.Acaba buraya gelen kablonun sigorta kutusunda ayrı bir sigortası var mı?rum
Acaba kilit motoru neden çalışmıyor sizce.Yenisini mi almak gerekir (10TL) yoksa elektrik bağlantılarına mı baktırmak lazım.
Yardımcı olabilicek veya daha önceden bu sorun başına gelmiş olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Üye Tanıtımlarında kendinizi tanıtınız .

Bagaj kilidinin kablosunda bir kırılma olmuş olabilir yada bagajın merkezi kiliti bozulmuştur .
Herhangi bir sigortası yok . Sigorta kumandaya bağlı . Kumanda orjinal ise aracın sigorta kutusunda sigortası vardır . Sonradan yapma ise o modilün beyninde sigorta vardır .

valla benim kilit te 1 yıldan beri dir çalışmıyor.

elektirikçiye ayriyetten sigortası bulunurmu diye sordum. yok dedi. fakat hiç baktırmadım.

anahtar ile açıp kapatıyorum

öyle devam ediyorum işte...

Bu aradaaracının cinsi RT , RTE , RTİ olmayanlar denemesin . RNE , RN ,RNA bunlarda o sistem yok .

Aracı aldığımda sağ-sol arka kapıları söküp temizlemiştim,yağlamıştım.
bağaj kilit sorunu çıkınca ve çözüm bulamayınca geçenlerde sağ-sol ön kapılarıda söküp temizledim ve yağladım.Ne hikmetse bagaj kilidi zımba gibi çalışıyor hiç bir sorun yok.
Şimdiki değişiklik aracın üzerinde philips kasetçalardan aux giriş alıp çin sitesinden sipariş ettiğim usb+card okuyucu mp3 çalara bağlamak 15 gün oldu sipariş vereli gelince hemen montaj.Yeni teyp almadım çünkü direksiyon kumandası çalışıyor kendi teybiyle.

Geri