Arkadaşlar selam yeni aldığım 2004 scenic 2 aracımın depo kapağı kilitliyor ancak bir türlü açmıyordu..Kilitin bozuk olduğunu düşününce netten araştırmalarım sonucunda küçücük basit bir mekanizmanın 100 TL olduğunu gördüm.Tabi servise götürürsek + Servis ücretini de ödemek zorunda kalacağımız için kolları sıvadım..uzun uğraşlar sonucunda problemi çözdüm ve şuan sorunsuz çalışıyor.Tabi fotolar sonuca ulaştıktan sonra aklıma geldi ve çektim kusura bakmayın..
Resimleri yüklerken baştan değilde sondan başlamam lazımmış..
Neyse ben tek tek anlatmaya çalışacağım..
1. resimde sağ yan döşemeyi ve cam kenarındaki döşemeyi söküyoruz(Sökmek kolayda takması uğraştırdı biraz..)
.Tutan 2 vida var .
2. resimde döşemeler söküldükten sonra emniyet kemerinin makarasını söküyoruz..
3. resimde problemli kilit var ancak karanlık olduğu için pek görünmüyor.
4. resimde kapağa aşağıya ve dışa doğru kasarak açtıktan sonra tutan 3 vidayı söküyoruz ve kapak kutusunu düz tornavida aracılığı ile tırnaklarından kurtarıp sağa doğru açarak kopmle yerinden çıkartıyoruz.
5. resimde kapak kutusu çıkartıldıktan sonra çıkartıldıktan sonra iç üst kısmında görünen deliğin olduğu yerde kilit mekanızması vida aracılığı ile tutturulmuş.ve söküldükten sonra mekanizma bağaj tarafından çıkarılmaya müsait. resim ise mekanizma çıkarıldıktan sonra çekildiği için sadece delik görünüyor
6. resimde aradığımız yaramaz görünmekte.
7. resimde düz tornavida aracılığı ile açılacak tırnakların yerleri görünmekte.
8 resimde tırnaklardan kurtulmuş kapak görünmekte.
9 resim ve son resim ki bu sorunun kaynağı.
kutu söküldükten sonra gördümki kırmızi ile daire içine alınmış yerden plastik olan parça kopmuş. il denememde loctite ile yapıştırdım ancak 2- açıp kapamadan sonra sert plastik olduğu için koptu.Bende yaklaşık 4 cm uzunluğunda yaklaşık 1 mm kalınlığında bir vida kafasını kesip ocakta kızdırarak parçaları ortasından eritme usulü ile yapıştırdım..bir arkadaşımdan daha önceden aldığım çelik macunu ile dikkatli bir şekilde sıvadım.yarım saat sonra hazırdı.. mekanizma sorunsuz çalıştı ..
Tabi benim için en sıkıntılı kısmı cam kenarı döşemesini takmak oldu çok şükür o da sorunsuz hallettikten sonra gözelce döşemelerite toparlayıp işlemi bitirdik..
Yarım günümü harcadım ama değdi. 100 TL+ İşçilik ücretide bana kaldı ..
Resimleri yüklerken baştan değilde sondan başlamam lazımmış..

1. resimde sağ yan döşemeyi ve cam kenarındaki döşemeyi söküyoruz(Sökmek kolayda takması uğraştırdı biraz..)

2. resimde döşemeler söküldükten sonra emniyet kemerinin makarasını söküyoruz..
3. resimde problemli kilit var ancak karanlık olduğu için pek görünmüyor.
4. resimde kapağa aşağıya ve dışa doğru kasarak açtıktan sonra tutan 3 vidayı söküyoruz ve kapak kutusunu düz tornavida aracılığı ile tırnaklarından kurtarıp sağa doğru açarak kopmle yerinden çıkartıyoruz.
5. resimde kapak kutusu çıkartıldıktan sonra çıkartıldıktan sonra iç üst kısmında görünen deliğin olduğu yerde kilit mekanızması vida aracılığı ile tutturulmuş.ve söküldükten sonra mekanizma bağaj tarafından çıkarılmaya müsait. resim ise mekanizma çıkarıldıktan sonra çekildiği için sadece delik görünüyor

6. resimde aradığımız yaramaz görünmekte.
7. resimde düz tornavida aracılığı ile açılacak tırnakların yerleri görünmekte.
8 resimde tırnaklardan kurtulmuş kapak görünmekte.
9 resim ve son resim ki bu sorunun kaynağı.
kutu söküldükten sonra gördümki kırmızi ile daire içine alınmış yerden plastik olan parça kopmuş. il denememde loctite ile yapıştırdım ancak 2- açıp kapamadan sonra sert plastik olduğu için koptu.Bende yaklaşık 4 cm uzunluğunda yaklaşık 1 mm kalınlığında bir vida kafasını kesip ocakta kızdırarak parçaları ortasından eritme usulü ile yapıştırdım..bir arkadaşımdan daha önceden aldığım çelik macunu ile dikkatli bir şekilde sıvadım.yarım saat sonra hazırdı.. mekanizma sorunsuz çalıştı ..
Tabi benim için en sıkıntılı kısmı cam kenarı döşemesini takmak oldu çok şükür o da sorunsuz hallettikten sonra gözelce döşemelerite toparlayıp işlemi bitirdik..
Yarım günümü harcadım ama değdi. 100 TL+ İşçilik ücretide bana kaldı ..