Arkadaşlar merhaba renault clio 3 hb dizel kullanıcısıyım. Arabamda 1 ayı geçkin süredir yol üzerindeyken akü uyarısı çıkıyordu. Bu uyarı bir süre sonra ya kendisi kayboluyor yada arabayı durdurup tekrar çalıştırdığımda geçiyordu. En son arabamı kullandım park ettim ve arabamı aradan 2dk geçmeden tekrar çalıştırmaya kalktım arabam çalışmadı. İlk baş abs ve airbag uyarısı gösterdi. Çalıştırmaya kalktığımda tık tık diye ses geliyor yalnız marş basmıyordu. Sonrasında sorunuma benzeyen sorunları internet aracılığıyla bulup birkaç çözüm bulup uyguladım.(arabayı ileri geri haraket ettirdim,aküyü sildim,başka bir arabanın aküsünden şarj ettim, kontağı 2-3 kez aç kapa yaparak tekrar denedim) Fakat çözüme ulaşamadım. Üstelik şuan o tık tık diye sesde gelmiyor. Kontağı açtığımda silecekler çalışmaya başlıyor uzunları yaktığımda kendi kendine farları açıp kapatıyor, teyip kapanmıyor, gösterge ekranının tam ortasında bulunan ışık hızlı hızlı yanıp sönüyor.
Sorunumu anlatabildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım. Tanıdığım oto elektronikçi olmadığı için güvenemedim. Bilen bir arkadaşımız varsa yardımcı olursa sevinirim. En azından bende tamire götürdüğümde olaya yabancı kalmam. Teşekkürler.
Sorunumu anlatabildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım. Tanıdığım oto elektronikçi olmadığı için güvenemedim. Bilen bir arkadaşımız varsa yardımcı olursa sevinirim. En azından bende tamire götürdüğümde olaya yabancı kalmam. Teşekkürler.