Dizel icon için 6000 km rodaj meselesi

ayhozdemir

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba. Forumda benzer bir başlık var zaten ama aradığım cevap orada yok. Benim merak ettiğim teori kısmı değil, pratik kısmı. Bende clio 4 1.5 dCi icon Start&Stop var. Kitapçıkta 6000 km olmadan yüklenmeyin yazıyor. Daha önce bunu tecrübe edeniniz var mı? Aracı 6000'i geçip rodaj işini halledeniniz var mı? Kimi insanlar "bi Bolu'ya git arabayı aç, yoksa kaplumbağa gibi kalır araban, öyle gider bundan sonra" diyorlar. Arada kaldım şimdi? Rodajı atlatan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba. Forumda benzer bir başlık var zaten ama aradığım cevap orada yok. Benim merak ettiğim teori kısmı değil, pratik kısmı. Bende clio 4 1.5 dCi icon Start&Stop var. Kitapçıkta 6000 km olmadan yüklenmeyin yazıyor. Daha önce bunu tecrübe edeniniz var mı? Aracı 6000'i geçip rodaj işini halledeniniz var mı? Kimi insanlar "bi Bolu'ya git arabayı aç, yoksa kaplumbağa gibi kalır araban, öyle gider bundan sonra" diyorlar. Arada kaldım şimdi? Rodajı atlatan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

clio 4 icon start stoplu satılmayalı rahat 6-7 ay oluyor belki fazla, sizin aracınız kaç model kaç kmde? sorduğunuz soruya değecek bir km aralığı kaldımıki aracınızda? 1500kmyi geçtiyseniz hiç kafanıza takmadan bildiğiniz gibi sürün derim şahsen.

2014 model benim araç. 4 ay oldu alalı. Şu anda 3500 km olmak üzere...

2014 model benim araç. 4 ay oldu alalı. Şu anda 3500 km olmak üzere...

aracınızda start stop olması çok güzel ve artı bir özellik sanırsam en son üretilen start stoplulardan sizin aracınız güle güle kullanın.

3500kmye gelmiş ise hiç değişiklik yapmadan 2500rpmi geçmeden (ara sıra sollama hariç okadarda abartmaya gerek yok) sürmeye devam edin derim.

6000kmye ulaştığınızda 4üncü vitese alın aracı 128km/h sabitleyerek otobanda 30-40km sürün bu şekilde aracınız 3500rpm civarı olacaktır ve 30dk gibi bir sürede
yavaş yavaş içinde birikmiş ve dolmaya başlamış kurumu sökecektir.

verebilecek başka bir tavsiyem yoktur zaten gerekte yoktur gayet gönül rahatlığıyla sürebilirsiniz.

Geri