Düşük Devirmi Yüksek Devirmi ?

McvPower

Cem Deniz AYDIN,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkez farklı birşey söylüyor. Dci motorlu araçta 1500 2000 devirlerde gitmenin bi zararı varmıdır ? motor ömrü açısından yüksek devirmi makuldur düşük devirmi ? bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim

ortası !!! en makül devir araç ne isterse devridir kalkarken aracı yormamak için 2700 2500 arası makül sehir halinde 2000 nin altına düşmemek gerekli bence ama tabiki en büyük etmen yol araç nasıl rahat ediyosa öle kullanın bağrıyorsa anlarsınız boğluyor isteksiz gidiyorsada anlaşılır orta devirlerde kullanın :)

Motor Sesine Kulak Ver Ne Titresin Motor Ne De Bağırsın ;)

ortası !!! en makül devir araç ne isterse devridir kalkarken aracı yormamak için 2700 2500 arası makül sehir halinde 2000 nin altına düşmemek gerekli bence ama tabiki en büyük etmen yol araç nasıl rahat ediyosa öle kullanın bağrıyorsa anlarsınız boğluyor isteksiz gidiyorsada anlaşılır orta devirlerde kullanın :)

Motor Sesine Kulak Ver Ne Titresin Motor Ne De Bağırsın ;)

çok doğru söylemişler, bana ilk olarak nişanlım araç kullanmayı göstermeye çalışmıştı, devire takmıştı o da nasıl öğretmesi gerektiğini bilmediğinde, e zaten acemiyim ibreye mi bakacağım vitese mi dikkat edeceğim afallamıştım.

özel derse başladığım ilk gün, hoca geç dedi, o da ne devir göstergesi yok eski symbollerdendi clio sedan yani :D aman allahım nasıl rahatlamıştım, camları kapatarak motor sesine göre alıştırdı hocam sağ olsun, hala sağlığına duacıyım :D

Genel olarak 3000 devir uygundur vites değiştirmek için.
Ben kafama göre attırıyorum 2den 4e çektiğimde oluyor bazen :)

devamlı aynı devirlerde kullanmakta turbo yataklarının sarma riskini attırıyor diye duymuştum bir ustamızdan.yani devamlı aynı devirlerde kullanmamakta yarar var aracı.arada sırada da olsa devir yükseltip alçaltmak iyi olur.bu bahsettiğim dci motorlar içindi.iyi forumlar...

Benimde çok merak ettiğim bir konuydu ben 2000 deviri geçmemeye çalışıyorum sürekli bağırtmak mı lazım biraz anlamadım araba arada teklemeye gaz kesip öne atlamaya başladı nadiren yapıyor gerçi

2.500 - 3.000 arası vites yükseltiyorum yakışda serilikte gayet iyi oluyor

Dusuk devir=bolca kurum ve kuruma bagli zamanla cekis dusuklugu
Yuksek devir=Zorlanan turbo segmaar ve yataklar demek

Sürekli düşük devir kullanmak baskı balatanın ömrünü de bitirir .
Normal kullanıp çok kafaya takmamak lazım :)

Geri