egzozdan siyah duman

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bambam11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bambam11

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamlar,

Aracımın egzozdan sanki biraz siyah duman atıyor gibi. 0.9 benzinli clio 4. 35000 km de.

Sizlerde de böyle bir problem yaşayan oldu mu?

Gaza ani yüklenirsen atabilir, aracında turbo olması bunda etken...

Aracınız zengin yakıt karışımıyla çalışıyor olabilir !

Gaza ani yüklenirsen atabilir, aracında turbo olması bunda etken...

Turbo ile nasıl bir alakası var ki? Turbo siyah duman mı üretiyor.

0.9 Araç kullanan arkadaşlarda durum nedir

Turbo ile nasıl bir alakası var ki? Turbo siyah duman mı üretiyor.
Turbo sayesinde yakıt hava karışımı yüksek basınç altında oluşur, sen gaza yüklendiğin anda aşırı besleme neticesinde bir miktar duman atması gayet normal, benim de 1.2 TCe EDC Captur'un gazına yüklendiğim de hafiften duman atıyor ki bu gayet normal, o kadar yüksek basınç altın yanan benzinden siyah duman çıkacak elbette...
Demek yerine arabanın motoru bitmiş bambam kardeşim deseydim daha mı iyi olurdu acaba... :)

Yok motor bitik değildir de. siyah dumanla bağdaştıramamıştım. hani turbo deyince akla yağ kaçağı mavi duman geliyor da. 1.2 Tce de de varsa, demek ki küçük motordan bu kadar güç alınca bu problem normal.

Eski 1.6 8v motorlar 80-90 hp güç üretirken sendeki ufacık 3 silindirli 0.9 motordan turbo sayesinde 90 hp alıyorlar...

hiç denk gelmedim siyah dumana ama usta zaten sebebini açıklamış peki uzun süreli atarsa yağ yakıyor demek miydi

mavi duman yağ yaktığının belirtisiydi sanırsam

Dizelde egzozda siyah duman yakitin duzgun yanmadigina, dizel ve benzinin ortak arizasi olan sekmanlarin asindigina isarettir.
Benzinde yag yaktigi zaman egzozdan mavi veya siyahimsi duman atar. kullanmaniza bagli yag orani 1 2 haftada duser cubuktan 1 2 hafta kontrol edin yag eksiltme yoksa yagda yakmiyordur bu kadar basit.

Son düzenleme:
Geri