• Ağımız Büyüyor!

    Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

Ehliyetsiz kaza yaptım. Sorularım var.

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tuky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tuky

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Haz 2015
Mesajlar
143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
İki şeritli yol. Ben soldayım yapıştırıyorum 100le. 100 değilmiş 60 70 gibiymiş hızım Bir zaman sonra Kavşak var şifne kavşağı oraya geldik ordada hız kesmeden devam ediyordum sol şeritte. Sağ şeritteki corsa lı kız. U dönüşü yapılmaz yerden (sağ şeritten) sol taraftan u dönüşü yapmak isteyip "sinyal vermeden" dönmeye çalıştı ve bir anda arkasında araba varmı yokmu diye "bakmadan" sola kırdı ve bana vurdu. Emniyet kemerim takılıydı. Fren yaptım ama dörtlü acil flaşörler yanmadı. Airbag patlamadı. Aracım renault clio 2015 model 2.500kmde icon 1.5 dci edc modeli. Sağ ön lastik bağımsız yani ror aks filan kırık sağ öndeki lastikde. Şanzıman elimde. P den D ye çekerken r de n de cırrtt yapıyor n den d ye geçerken ses yapmıyor ama d deyken gaz yiyor araç devir çeviriyor 4.500 civarı ama lastiklere güç veremiyor.

Karşı taraf kıldı akılsızdı. Hem onlar ceza yicekti bende. Ben dedim onlara aramızda halledelim polis karışmasın bütüh masrafı ayarlıyalım dedim. Ama kabul etmediler. Trafik geldi 1609 bana annemede postayla 1609 tl kesip yolucaklarmış. Tutanak tutuldu filan merkeze gitti rapor. Sonra rapor çıktı. 4/8 ben (ehliyetsiz olduğum için hatalı çıktım). 4/8 de o hatalı çıktı. Benim ehliyetim olsaydı. Karşı taraf 8/8 hatalı olucakmış.

Şimdi neler olabilir kasko sigorta filan herşey bendede var corsada var. Ama galiba yararlanamıcaz galiba bir durumu açıklarmısınız. Mobese kamerası yoktu galiba baktım direklere ama yoktu.

pgLPVN.jpg
[/URL][/IMG]
kklvR7.jpg
[/URL][/IMG]
a56ERR.jpg
[/URL][/IMG]
DMaJq1.jpg
[/URL][/IMG]
mPnLZy.jpg
[/URL][/IMG]
EYZJM9.jpg
[/URL][/IMG]
2gbZ40.jpg
[/URL][/IMG]
ZD0dR0.jpg
[/URL][/IMG]
og17lo.jpg
[/URL][/IMG]
VVbYRq.jpg
[/URL][/IMG]
 
Son düzenleme:
Yapacak hiç bir şey yok.Kaskodan ehliyetsiz sürücü bir şey alamaz.Kavşağa girerken gaz kesmeyip sol şeritten yapıştırırsan 100 km yi savunulacak bir şeyde kalmaz.Kendinizi düşünmüyorsanız başkalarını düşünün.Geçmiş olsun.
 
Çok geçmiş olsun, resimler cıkmamiş tekrar yüklermisiniz,
 
100le gidiyordum ama bölünmüş çift şeritli yoldu ve bu arada onlara para teklif ettik ama kabul etmediler. Kızın babası telefonda sanıyorki kız haklı ama ole olmayınca ne onlar kaskodan yararlanabiliyor ne de ben dimi. Resimleri yükliyeceğim. Birde benim hızlı geldiğimi ne polis biliyor nede karşı taraftaki kız. Kimse bilmiyor rapordada hıza ait birşey yazılmadı.
 
Trafik sigortalarınız birbirinizin hasarının yarısını karşılar, kaskodan para alamazsın diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun...
 
100le gidiyordum ama bölünmüş çift şeritli yoldu ve bu arada onlara para teklif ettik ama kabul etmediler. Kızın babası telefonda sanıyorki kız haklı ama ole olmayınca ne onlar kaskodan yararlanabiliyor ne de ben dimi. Resimleri yükliyeceğim. Birde benim hızlı geldiğimi ne polis biliyor nede karşı taraftaki kız. Kimse bilmiyor rapordada hıza ait birşey yazılmadı.
Kızın ehliyeti varsa ve alkollü değilse kaskodan hasarının tamamını alır...
 
Tek hataniz ehliyetsiz olmaniz.
 
Kızın ehliyeti varsa ve alkollü değilse kaskodan hasarının tamamını alır...
Kızda alkol yok ehliyet var ama birsürü hata var. Dönülmez yerden sağ şeritten dönmeye çalışma. Sinyal vermeden dönmeye çalışma sinyal vermeden şerit değiştirmeye çalışma. Kızda yolda 10 la filan gidiyordur. Bilgişimi çift şeritli bölünmüş yolda. 10la gitmek yasak galiba
 
Öncelikle Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Kısaca özetleyim sizin ehliyet olmadığından kaskonuz trafik sigortanız ne sizin ne karşının masrafını karşılamaz. Karşı taraf ehliyetli olduğundan kasko su yardımcı olur . Hatalar yarı yarıya çıkmış bu durumda . Eğer ehliyetin olsaydı onun sigortası senin sigortan yarı yarıya masraf karşılayıp kalanı ise kasko firmaları tamamlar. Aralarında hallederlerdi. Karşı taraf malasef cahilce davranmasaydı korkup polisi aramasaydı aranızda halledip masraflarınız herşekilde karşılanır dı kendilerine bunuda söyler anlatırsınız . Tutanak ve bilgileri varsa şahit onları işlemler sonuçlanana kadar saklayın. Ve sakin haklıyken haksız duruma düşmeden kendinize hakim olun olgunlukla konuşarak halledin tekrar geçmiş olsun.

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Öncelikle CESARETİNİZE hayran kaldım....çok çok iyi şöför olabilirsiniz+karşı taraf %500 hatalıda olabilir ama ehliyetsiz araç kullandığınız için %500 SUÇLUSUNUZ.Özellikle yeni çıkan yasalarla bununda oldukça ağır yaptırımları var onlarada katlanacaksınız maalesef.Geçmiş olsun.


Ehliyetsiz araç kullanma cezası


Madde 36-a Sürücü belgesiz araç kullanmak ve sürülmesine izin vermek
Kimlere Uygulanacak: Kullananlara ve kullandıranlara


Ceza Tutarı Ne kadar: 1609 TL, erken ödeme 1206 TL


Açıklama: Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse ayrıca trafik zabıtasınca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst