el freni ve stop ışığı yanıyor?

berkay_design

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
aracı kaldırırken arasıra el freni lambası ve stop ışığı aynı anda yanıp ötüyor. araç 2006 model. daha debriyaj balatası hiç değişmedi. geçen sene ön fren balataları değişti. bu ışıklar gene fren balatası yüzünden mi yanıyor? özellikle hava soğuk olduğunda çok uyarı veriyor. hatta bazen freni bırakıp aracı kaldırırken balatalardan sürtünme sesi geliyor. sanki hala fren yapıyor gibi. bunların nedeni nedir acaba?

Fren hidroliğini kontrol ettin mi?

soğuk havalarda normaldir bence. toz toprakta varsa ses yapar benim clioda da oluyordu soğuk havalarda lastik birkaç tur atınca düzeliyordu

Fren hidrolik seviyesini kontrol et. sistemde kaçak olabilir.

bendede aynı sorun vardı balatalar bitmeye yakın olduğunda veya fren hidroliği eksildiğinde yapar dediler servise götürdüm balatalardanmış değiştirdiler, sürtünme seside balatalardan gelir fakat disk eski balatalardan zarar görüğü için yeni balatalar o zarar gören bölgeye temas edince ses yapar servisine götürüp balataların kenarından biraz yiyince düzeliyor

Son düzenleme:
fren hidroliği tam. kaçak yok.

büyük ihtimal Balatalar değişim istiyor :eyv

aynı sorun bende de var özellikle dik yokuştan inerken veya çıkarken bip bip ötüyor

Balatalarınız bitmiştir büyük ihtimal.Bende bi ara megane varken fren arızasımı ne yazıyordu.Sensörlede alakalı birşey

ya anlamadığım aracı kaldırırkende uyarı veriyor. debriyaj diye düşünmüştüm ama fren gibi duruyor. özellikle soğuk havalarda baş ağrıtıyor dıt dıt dıt :D

Geri