2. el otomobil ararken epeyce araştırmıştım, bloke çek veya nakit olarak almak üzerinde duruluyordu. Her ikisinde de satıcıyla beraber bankya gidip parayı alma(sahte olmaması, sayılması açısından) ya da çeki düzenletme (satıcının orada gözüyle görüp içinin rahat etmesi açısından) önerilen yöntemlerdi. Ancak araç satışları noterde yapılıyor.
Ev alım-satımlarının tapuda yapılması, noterden daha güvensiz bir ortam mı oluşturur? Son zamanlarda ev alım-satımı yaptıysanız, çevrenizde yapanlar varsa bloke çek kullanan var mıdır? Nelere dikkat etmeli? Nakit alımını önerir misiniz? Bir de belli bir tutarın üzerinde nakit işlem yasak diye bir şeyler okumuştum ama bilemiyorum.
Ev alım-satımlarının tapuda yapılması, noterden daha güvensiz bir ortam mı oluşturur? Son zamanlarda ev alım-satımı yaptıysanız, çevrenizde yapanlar varsa bloke çek kullanan var mıdır? Nelere dikkat etmeli? Nakit alımını önerir misiniz? Bir de belli bir tutarın üzerinde nakit işlem yasak diye bir şeyler okumuştum ama bilemiyorum.