Eminim ilden ile farklılık gösteren noktalar vardır; mesela park sorunu olmayan bir ilçede yaşayan kişi elbette otopark aramaz, ama genel olarak İstanbul'da her yıl artıyor bu sorun, kira için çok önemsemese de insan, eğer ev satın alınacaksa otopark şart duruma gelebiliyor.
Ev kiralamayı, almayı planlayanlara bir rehber olabilir katılımınızla bu konu
Benim ilk başta aklıma gelenler:
1. Semt,sokak ( işten geç saatlerde çıkan bir bayan olarak; ışıklandırması bol, park, boşluk alan yanında olmayan)
2. toplu taşımaya ulaşımı kolay
3. ara kat
4. alınacaksa tapusunun sorunsuz olması
5. otopark
6. apartmanın durumu/birkaç komşuya kapıdan danışılır.
7. kapıcının olup olmadığı, var ise nasıl bir sözleşmeyle çalıştığı (birkaç yıl önceye kadar bunu sorana gülerdim ancak şimdi önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum, tanıdığım 2 kişi bu yüzden apartmanca ceza ödediler, evi sonradan alan biri bilmeden bu durumdan mağdur olabiliyor.)
8. alınacaksa yüksek katlara gelecek yaşlılar ya da olası sağlık sorunları düşünerek asansör
9. FİYAT (şaka şaka qw)
Ev kiralamayı, almayı planlayanlara bir rehber olabilir katılımınızla bu konu

Benim ilk başta aklıma gelenler:
1. Semt,sokak ( işten geç saatlerde çıkan bir bayan olarak; ışıklandırması bol, park, boşluk alan yanında olmayan)
2. toplu taşımaya ulaşımı kolay
3. ara kat
4. alınacaksa tapusunun sorunsuz olması
5. otopark
6. apartmanın durumu/birkaç komşuya kapıdan danışılır.
7. kapıcının olup olmadığı, var ise nasıl bir sözleşmeyle çalıştığı (birkaç yıl önceye kadar bunu sorana gülerdim ancak şimdi önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum, tanıdığım 2 kişi bu yüzden apartmanca ceza ödediler, evi sonradan alan biri bilmeden bu durumdan mağdur olabiliyor.)
8. alınacaksa yüksek katlara gelecek yaşlılar ya da olası sağlık sorunları düşünerek asansör
9. FİYAT (şaka şaka qw)