Fluence Arka Plaka Lambaları ve Yokuş yukarı performansı

faultless_61

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar biraz fazla konu açıyorum gibi ksrabkmayın.. En kesin ve net cevapları bu forumda alıyorum. Hepiniza şimdiden çok tşşkrederim.

Arka plaka lambalarını buz mavisi yapmak istedim. Sanayiden gidip led baktım ama arabanın arıza lambası yanar dediler bende vazgeçtm. Sizce bu konuda nypbilrim gerçekten arıza lambası yanarmı ?

Bir sorunum daha var.. Eve çıkarken biraz dik bir yokuş var arabyı ilk aldığım günden beri o yokuşda veya başka yokuşlarda 1.vitese geçmeden gazı köklemeden araba çıkmıyor.Bayılıyor. Mecbur geri gelip gazı kökliyerek çıkıyorum. Servise sordum normal diyorlar her zmanki gibi.

arıza ışığı yakmaz led ampüller ....

egemen abime ledler konusunda katılıyorum birsürü kişi kullanıyor arıza lambası yakmayacaktır. yokuşa gelince bende şuan trabzonda yaşıyorum aracım burada değil ama klasik trabzonun dik yokuşlarından birisinden bahsettiğinizi düşünüyorum 85 likse bu yokuşlarda bayılması normaldir...

85 lik fluence yokuşta zorlanabilir. Ayrıca benimde geri lambalarımda led var ve arıza ışığı yakmıyor. Ayrıca kapı altı aydınlatmaları iç tavan aydınlatmaları,plaka ve oark lambalarıda arıza ışıgı yakmıyor bilginize..

dizel hiç bi araba yokuşta zorlanmaz bence yani benm 65 likle hiç sıkntı yaşamadım daha bi kere kaldım ondada yer ıslak hava soğuktu patiye kaldım sürekli geri indim kaptırdım hehe

Eğer aracınız 105 lik ise 2000 devirin altında iyi toparlayamıyor araç. aracı devirlendirip öyle deneyin. 1. vitesde çok sıkıntı olmamalı ama 2. vitesde yukuş yukarı 2000 devir altında kalmamalı.
Yokuşda harbiden yokuş galiba

Can bus yazan ledler arıza ışığı yakmaz benim plaka,kapı,tavan,bagaj aydınlatmalarımın hepsi led ve arıza ışığı yanmıyor :eyv

Led plakalık ışıkları arıza lambası yakmıyor,bende kullanıyorum.

bendede 85lik var fakat yokuş problemi olacagını sanmıyorumki bunun dizel yada benzili ile ilgisi olmadıgı gibi 85 bg gücündeki her hangi bir araç rahatlıkla tırmanış yapar.

bende ilk aldığımda beygir gücü düşükmü olur acaba diye düşünmüştüm fakat kullandıktan sonra böyle bi düşüncem kalmadı.

hatta yeni araçlarda (örneğin:yeni polo 1.2 75ps turbo dizel) yakıt değerleri çok düşük oldugunu gördükçe onlarda almak gibi bir fikirde oluşuyor.

daha önceki forum konularında hız ile ilgili bir konu vardı.

bu konudada dizel ve benzinli fluencelerin katalog değerleri karşılaştırılınca dizel max 186 benzinli max 185 hız gösteriyor;

o halde dizel benzinliden dahamı iyi? demişlerdi fakat burada TURBO faktörünü atlamışlardı.

o yüzden turbolu araç da yokuş problemi olma ihtimalini es geçmeliyiz:)

Ama gerçekten böyle bir problem varsa video çekip koyarsanız daha ayrıntılı düşünülebilinir:)

Ledler bir sorun yaratmaz..
Yokuşa gelincede araç dizelse devrinde yokuşa girmek lazım yoksa bayılır..

Geri