Fluence motorun sağından gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan galove
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

galove

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

Fluence edc aracımda farkettiğim bir konu var. 6. viteste giderken 1500-2000 devir arasında gaza bastığımda aracın sağ ön tarafından böyle cıııııırrrr diye bir ses geliyor. Sesi tam tarif edemiyorum ama eski kamyonlar mesela gaza basınca "tör tör tör tör" diye bir ses çıkartır ya, onun hızlandırılmışı gibi düşünün. Bu ses normal mi? daha önce böyle bir sesle karşılaşan oldu mu? Akşam video'ya çekeceğim.

Son düzenleme:
tarif ettiğin durum için duyduğun ses normal. devir düşüklüğü nedeniyle gelen subap şıkırtısı uzun vadede motor için zararlıdır. o anda vitesi 5 e alıp gaza basman aynı ses gelmez ve araç daha rahat hızlanır

Erken vites atıyorsunuz. Düşük devirden kaynaklanıyor. 👎

Vitesi ben atmıyorum araç edc olduğunu eklemeyi unutmuşum.

sanırım araç ya dizel yada yeni nesil benzinli motor ve söylediğiniz devir aralığı turbonun yada değişken eksantrik zamanlamasının olduğu devir aralığı mümkünse aracınızın emsalini kullanın büyük ihtimal aynı ses ondada olacaktır.şahsi görüşüm

aynı sorun bende de var kardesım ama bnmkı sabahları ılk calısmada oluo ve motor ısınınca ses azalıyor ama kesılmıyor servıse goturdum kayıslardan denıldı aracım 80 bın deıdı bakımda yapıldı kayıslar fln fılan degıstı servıste ogun ses yapmadı bu sabah tekrar yaptı aynı sesı .. bıdaha gıdecegız servıse SES TAHMIN EDIYORUM SANKI KAPTUN ALTINDA KEDI VARMIS GIBI :)

Geri