Fren Balatası ve Disk değişimi!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wessago
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wessago

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Bildiğiniz gibi fabrika çıkışlı balatalarda problem olduğundan 12000km'de değiştirmiştim. Takılan balatalarda 7000km'de bitti salı günü servisi arayıp durumu izah ettim servise davet edip değişim yapalım dediler tabi bedelin %70'ini karşılacayaklarını teyid ettikkikten sonra servisin yolunu tutum.

Servis görevlisi fren disklerinide kontrol edelim dedi, sonuç fren diskleride aşınma olduğundan dolayı değişmesi gerekiyor!!!
Allahtan onunda %70'ini karşıladıklarını öğrenince değişimi gerçekleştirdik.

Sonuç olarak 19500km'deki araçın 2 defa fren balatası ve 1 kerede fren diskinin değişmesi normal karşılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Konuyla ilgili fikirlerinizi merek ediyorum.

tabikide normal bir durum değil.. ben ilk ön fren balatamı 50 binde değiştirdim ve üstelik yetkili servis daha 3000-5000 daha gider demişti. diskler hala değişmedi.. ya bir sorun var bu işte yada artık balataların ömrünü kısalttılar bize çaktırmıyorlar..

Balatalarda sorun olduğunu düşünüyorum. Kullanıcı hatası olsa 2. balata ve disk değişim bedelinin %70'ini karşılamazlar.

arabam 35binde üzerinde 4üncü balata takılı şuan ve aynalar 1 kere değişti 2.ciside değişmek üzere şuan lanet olsun bu arabayı aldığım güne diyorum o kadar

15000 kmde daha erime yok frenlerimde .. bu fren balatalarını çok sık değiştirenler acaba gazcı kardeşlerimizmi ? :))

Mais'e e posta yollayın bence çünkü bu durum normal değil.

7000 km de bir balata nasıl biter hımm düşündürücü..

bence de sorununuzu mais e iletin derim bana da çok ilginç geldi

şaka gibi :(

E posta yollayın ki siz onların peşinde koşacağınıza onlar sizin peşinizden koşsun.

17 bin km deyken bakımını yaptırmıstım.. 5 bin km sonra balatalarınızı kontrol ettririn demişlerdi..
Bugun tekrar servise gittim..
Reno diskler için müşteri memnuniyeti adı altında öndisklerimi %100 balatalarımı da %50 ödemeli değiştirdi...
2 disk ve 2 balata için 60 tl verdim..
Firmanın aracının arkadasında durması beni mutlu etti..

Geri