Fren dipte tutuyor sebebi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akn

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
İki hafta önce el fereni çok az tutmaya ve fren dipte tutmaya başladı. Kampana balataları bitti heralde diye sanayiye gittim ve kampanalar söküldü. Sorun sağ fren silindirindeymiş yağ kaçırıyormuş ve balataları yağlamış. Neyse degiştirdik balatalar temizlendi ayar yapıldı ve el frenide frende eski haline döndü. Bu işlemden bir hafta sonra Deniliz'den Ankara'ya giderken yolda tekrardan dipte tutmaya başladı. Fren hidroliği yağında eksilme yok. Tekrardan böyle bir sorun yapmasının sebebi nedir sizce yardım ederseniz sevinirim.

frene basınca tısss sesi varmı?

Yok abi dibe kadar bomboş fren.

Fren merkezinde sıkıntı var gibi.

vestenhouse büyük ihtimal.....

Havası iyi alınmamış olmalı sistemin. Ana merkez bozuk ise ilk basış boş sonrasında şişmiş fren pedalı olur ama ayak basılı durursa pedal ağır ağır dibe iner. westinhause bozuk olsa genelde sertleşir fren.

Havası alınmıştı. Pompaladıkça sertleşiyor ve üstte fren tutmaya başlıyor aksi takdirde dipte.

vestenhouse gibi geliyor bana halada her ne ise artık bu şekilde kullanma bence,hem risk hemde belki fren tamir setiyle düzelecek pozisyondayken komple sisteme zarar verme derim.....

Zaten şu anda pek kullanılmıyor abi. Herkese çok teşekkür ederim yardımlarınız için hafta sonu tekrardan sanayi yolları beni bekler.

Geri