Fren sistemi

Emrcnysma

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamün aleyküm abilerim ve dostlarım. Frenler hakkında bişey sorucam. Frenleri 1 saat kadar kullandım eve gelince arabanın dışına su tutarken yanlışlıkla sağ frene su tuttum ve bi buhar çıkdı. Frenler sıcakken su tutulmamalı ve soğuyana kadar beklenmeli diye bişey duydum doğrumudur ? Frende herhangi bi problem olurmu sonraki kullanımımda acaba ?

araç dacia logan mcv ambiance pack

Selamlar kardeşim öncelikle konuyu teknik servis kısmına taşıdım. Gelelim sorunuza. Aracınızla uzun yada kısa mesafelerde disk ler ısınır. Diskler sıcakken üzerine su tutulursa milimetrik olarak diskte zamanla dalgalanma ve bozulmalar olacaktır. bu nedenle soğuduktan sonra yıkama yapmanız tavsiye edilir. aksi takdir de ilerleyen zamanlarda fren pedalına bastığınız zaman titremeler yaşayabilirsiniz. iyi forumlar dilerim.

Abi peki bu titremeler bana ne gibi sıkıntılar yaşatabilir ? Ve değiştirmem için bi mani olabilirmi bana ?

dosdum bu titremeler hemen olmaz zaman la ilerleyecektir.

Abi peki bu inanların giresunda servis bakım yeri varmıdır ? periyodik bakımıda yaklaşdı

Abi peki bu titremeler bana ne gibi sıkıntılar yaşatabilir ? Ve değiştirmem için bi mani olabilirmi bana ?

Bu titremeler sadece rahatsızlık verir. Fren tutmasına engel değildir. Özellikle uzun yolda frene bastığınızda ayağınızın altında egzantirik bir şey dönüyormuş hissi verir. Ya diskleri değiştirmen yada tornalatman gerekir.

Sadece diskleri değiştirsem, baskı ve balata değişimi yapmasam oluyormu ?

Şuan yok. Olay bugün oldu zaten abi

Geri