G3 kangoo cok yakiyor abilerim yardim !!

murat66can

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Cumleten selamin aleykum iyi forumlar

Abilerim bizim g3 kangoo onceden yol bilgisayari 6 - 6.2 lerde geziyordu fakat son bir kac aydir 7.2 - 7.5 den assagi inmiyor yol bilgisayari sebebi nedir yani anlamadik gitti fakat soyle birsey var biz fazla bir yere gitmiyoruz ve arac surekli yatiyor bazen is geregi 2 - 4 km sokak arasi oda surekli yani ondan olabilirmi ornegin suan sifirladiktan sonra 50 km olmus 50 km nin 40 i sokak arasidir bu yuzden olabilir mi ?

havalar sogudukca yakıt oranı yükselir...

Aslında düşer, soğuk hava yoğundur motor yanma verimi artar

Hava Şartları Yakıtı Etkiler

Vay be abi bu kadar etkiler mi ya peki sizce 7 sahalari normal mi abilerim

Muratcanım sürekli şehir içi kullandığın için . Yüksek gözükür

Muratcanım sürekli şehir içi kullandığın için . Yüksek gözükür

Anladim mehmet abi onceden memleketten donus vs karisikti 6.2 vb gosteriyodu simdi full 50 km sehirici bide soguk hava normal o zaman

ilk bakımdan sonra düşmesi gerekir 90 hp motorlar bizim 85 bg olanlardan az yakar bende 48.000 kmde 85 hp var şuanda şehiriçinde 5.9 litre yakıyor

Anladim mehmet abi onceden memleketten donus vs karisikti 6.2 vb gosteriyodu simdi full 50 km sehirici bide soguk hava normal o zaman

17 binde 2014 90bg touch bu aylarda 0.23 krş yakıyor yazın 0.20 0.21 arası yaktı bu değerler ortalama yani ş.içi ş.dışı karma.ki yaz ayında mazot 3.80 civarıydı şu an 3.51 lt si. kışın 6.5 lt yazın 5.5 lt yakmışım ama yz kış fark etmeden aracı uzun yolda 120 den aşağı pek düşürmem + yazın klimayı da hiç kapatmam. yakıt her hareketinde değişiyor, ama araç süper rampada falan ii yani.

17 binde 2014 90bg touch bu aylarda 0.23 krş yakıyor yazın 0.20 0.21 arası yaktı bu değerler ortalama yani ş.içi ş.dışı karma.ki yaz ayında mazot 3.80 civarıydı şu an 3.51 lt si. kışın 6.5 lt yazın 5.5 lt yakmışım ama yz kış fark etmeden aracı uzun yolda 120 den aşağı pek düşürmem + yazın klimayı da hiç kapatmam. yakıt her hareketinde değişiyor, ama araç süper rampada falan ii yani.

Bayilmaymis rampada cekmemezlikmis sifir banamisin demiyor hatta gazi azcik fazla ver 2. Viteste patiye dusuyor ama 120 130 da da 3100 devirlerde gidiyor cok bagiriyor

Geri