Geç çalışma ve rölanti sorunu

ibrahim yıldız

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar aracımla ilgili bazı problemler var.Aracım 2000 model clio hb 1.6 rte sıralı lpg sistemi mevcut,çalıştırmak için marşa bastığım zaman çok geç çalışmaktadır. (doğan,şahin kullananlar bilip hatırlarlar belki soğuk havalarda 8-9 defa gıv gıv gıv yaptıktan sonra çalışması gibi) ve ikinci problemim ise rölanti dalgalanması.Bildiğim kadarıyla devir göstergesinde 1 in hemen altında olması gerek fakat ışıklarda durduğum zaman yada araç çalışır vaziyette beklerken 0.5 devrine kadar düşüp yada devir gösteren ibrenin 2000 devirde olduğunu görüyorum (araç vites boşta ışıklarda beklerken.)ve sanırım gaz yememe gibi bir problem olması lazım ki uzunyolda giderken ara ara aracı arkadan birisi itekleyip bırakıyor gibi durumlada karşı karşıya kalıyorum.Hızlanması ise çok geç tıpkı bir doğan,şahin gibi...Bu porblemlerimi gidermek için neler yapmalıyım Ankara'da özelliklede ivedik organize sanayi bölgesinde tanındık ve bilindik iyi bir Renault ustası varmı?Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

geçmiş olsun :(

hocam devir dalgalanması için manifolt ve kelebek contalarını değiştirmenizi tavsiye ederim bende de aynı sorun vardı şimdi sıkıntı yok

geç çalışması içinse manyetik kaptör olabilir diye düşünüyorum çoğu kişide aynı sorun oluyor.

Sağolun hocam biraz geç oldu ama mesajıma dönebildim :) sıkıntısı için subap ayarı dediler yaptırdım şimdilik bir sıkıntı görünmüyor inşallah olmazda :)

Geri