arkadaşlar bu sorunu ben yaşamıştım. aracı geri sağ tarafa doğru park ederken bir defa tak diye ses geliyordu. bu ses kopma sesi benzeri bir sesti. sizin gibi internet üzerinden araştırırken 2 kişide tam tarif ettiğim sesi tarif eden yorumlar gördüm. sayfada yapılan yorumların sonuna doğru bu belirttiğim iki kişi ön takımdaki hemen hemen tüm parçaları değiştirdikleri halde ustaların anlayamadığını ama sonunda götürdükleri ustanın aks taşıyıcısını değiştirdikten sonra sorunun çözüldüğünü yazmışlardı. ben de aracımı çeşitli defalar farklı farklı, kendini usta zanneden kişilere götürmüştüm. sorunun kaynağını bulamamışlardı. bu yorumları okuduktan sonra taşıyıcıdan olabileceğini düşünüp ustanın birine daha dikkatli incelemesi için, özellikle tekerlek bilyası taşıyıcısını ayrıntılı şekilde incelemesini istemiştim ama karşımdaki hiç bir halttan anlamayan usta müsvettesi yukardan bakan tavırlarla bunun taşıyıcısında bir şey yok, bir gün müsait olursam getir aracı tüm parçalarını sökeyim demişti. tabi oradan ayrıldım. daha sonra burada buluman bosch car servisine götürdüm, sorundan bahsettim, taşıyıcıdan kaynaklandığını düşündüğümü belirttim, bakalım dediler. gün içinde arayıp sorunun kaynağını bulamadıklarını iade ettiler. ben de sol aks taşıyıcısını değiştirmelerini söyledim, sorun çözülmezse ne olacak peki dediler, ben se sorumluluğu üstlendiğimi belirtip değiştirin dedim. 1 gün donra aradılar ve sorununuzu çözdük dediler. (onlar çözmüş
) arkadaşlar sorununuz büyük ihtimalle taşıyıcı kaynaklı. eğer ön tekerlere yakın bir yerden darbe aldıysa aracınız taşıyıcıda milimetrik boşluk oluşabilir. bu boşluğu ustalar elle lastiği oynatarak anlamaya çalışıyorlar ama mümkün değil tabi, boşluk dediğim kıl kalınlığında. rulman taşıyıcının içinde diş atar gibi yapınca tık ses geliyor. taşıyıcıyı değiştirin sorun çözülür.