Geri vites lambasına su girmiş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vefa

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Geçen İstanbuldaki yağmurda farkettim, ampule kadar ulaşmamış ama 1 cm kadar su vardı ayrıca çamur birikintisi de gördüm. Lambada çatlaklar var ama bunları silikon ve japon ile kapatmıştım.
Acaba su ve toz arka taraftan mı girdi? Lablayı tutan vidaları iyi sıkıştırmadığımdan mı oldu. Yoksa kablolar üst üste bindiği için tam kapanmadı mı?
Ne dersiniz?

Çatlaklardan veya tekrar takılırken tam oturmamış olabilir iyice temizleyip veya yenisi ile değiştirmeniz gerekir.

Çatlaklardan su alma ihtimali az. Arka yüzey ve conta tam oturmamışsa ondan yapıyordur. Tekrar kontrol etmende fayda var.

Teşekkürler kontrol edeceğim.

Elektrikçiye gösterdim "contadan almaz çatlaklardandır" deyip çatlaklara japon benzeri bir yapıştırıcı sürdü.
Bekleyip göreceğim.

Geçmiş olsun, inşallah sorun çözülmüştür.:eyv

Çatlaklara japon sürülmesi de işe yaramadı. Contadan şüpheleniyordum.
Sağ arka sinyali elime alıp inceliyordum içinde yine su vardı yan tutunca bir de baktım su aktı. Nasıl olmuşsa yan çerçeve kısımdan açılmış ve suyu ordana alıyormuş. Tamircininin de farkına varmaması ayrı bir muaamma. Tahminim eski sahibi çıkma parça taktı. Mako etiketi vardı. Eve götürdüm, yıkadım, kuruttum çatlaklara önce japon sıkıp kuruyunca üzerine sıcak silikon sürdüm. 1 ay oldu su alma derdi artık yok.

Geri