Güncellemede Çöken R-Link 2 Sistemi Kurtarıldı!

Befe

Süper Moderator
41-Kocaeli
Hepinize merhaba

Videodaki Renault Talisman aracın orijinal R-Link 2 yazılım sürümü 3.3.16.98X iken, R-Link 2 Sistemine güncelleme yapılmak istediğinde sistem ön yükleme sürümünün uygun olmadığı gözden kaçırıldığı için versiyon 9.0.34'de R-Link 2 Sistemi üzerinden kumanda edilen özelliklerin neredeyse tamamı (Çalışmayan özellik ve fonksiyonların bazıları: Ne müzik, ne uyarı sesleri, geri görüş kamerası, park sensörleri, multisense, sürüş modları, ambiyans aydınlatmaların yanıp sönmesi, navigasyon, bluetooth, koltuk masaj ve hafıza fonksiyonları, vb.) artık kullanılamamaya başlamış.

Araç sahibi Ömer Bey bana ulaştı. Normalde bu durumdaki bir R-Link 2 Sistemi'ni kurtarmak pek mümkün olamayabiliyor. Ancak doğru işlemler ve doğru cihaz+programlarla Ömer Bey'in cihazını orijinal yazılımına geri döndürdüm. Daha sonra serviste yapılan ön yükleme sürümü ve V7 güncellemesi sonrası hata mesajları veren ve dosyaları silinmiş Navigasyon uygulamasını da onararak, R-Link 2 yazılımını v9'a kadar emniyetli şekilde yükselttim.

Skin patch ve güncel Türkiye haritası yükledikten sonra, gizli özellikleri de açtım. Bu videoda, bu işlemlerin bir kısmının görüntülerini izleyebileceksiniz.

İyi seyirler.

• Beğen
Tepkiler: ADMİN
Güncelleme işi risklidir. Konuya hakim değilseniz, hiç güncelleme yapmasanız daha iyi olur. Diğer durumda işiniz tamamen şansa kalırken, bazı durumlarda kesinlikle %100 cihazınız çöker, kurtarılamayabilir.

Geri