hız göstergesi arızası

Endülüs

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar iyi günler benim 19 un hız göstergesi yolda giderken sürekli ibre aşağı yukarı dengesiz bir şekilde sallanmaya başladı tabi hemen elektririkci ustaya gösterdim baktı şöyle bir şanzımanın üstündeki hız göstege teli gevşemiş dedi takmaya çalıştı oraya bir şeyler sıkıştırdı tamam dedi ama 1.2 gün sonra gene aynı ibre sallanıyor acaba istanbul avcılar esenyurt civarînda bu işten anlayan bir usta tavsiye ederseniz çok sevinirim selametle.

Sallanma nasıl oluyor peki? Benim göstergede düşük hızlarda titreme var (5km/h lik aralıkta aşağı yukarı yapıyor) hız arttıkça titreme azalıyor. 100 gibi hiç yok mesela

aynı dert

Sallanma nasıl oluyor peki? Benim göstergede düşük hızlarda titreme var (5km/h lik aralıkta aşağı yukarı yapıyor) hız arttıkça titreme azalıyor. 100 gibi hiç yok mesela

Dediğin gibi sinir bozucu kardeşim

Aynen sinir bozucu ama benim listede biraz altlarda kalıyor malum öğrenciyiz yavaş yavaş gidiyoruz:)

Ben aracı ilk aldigimda benim araçta da benzer bi durum vardı rot balans sonrası duzeldi. Aynı sıkıntının tek bi cozumu olmaz ama belki işinize yarar arkadaslar

Göstergenin arkasındaki km soketini çıkarın. İçinde beyaz kare bişey var yani km telinin ucu. Onu kargaburununu ucuyla biraz sıkarak ezin düzelir. Orası sıyırıyor ve ibre sallanıyor.

Bilmiyorum ama bindigim 10 minibusten 5 inde bu var deutz larda :)) hemde az degil 20 120 arası gidip geliyor :)) adamlarında hoşuna gidiyor galiba

Çok teşekkürler kardeşim

çözüldü mü ?

Arkadaşlar iyi günler benim 19 un hız göstergesi yolda giderken sürekli ibre aşağı yukarı dengesiz bir şekilde sallanmaya başladı tabi hemen elektririkci ustaya gösterdim baktı şöyle bir şanzımanın üstündeki hız göstege teli gevşemiş dedi takmaya çalıştı oraya bir şeyler sıkıştırdı tamam dedi ama 1.2 gün sonra gene aynı ibre sallanıyor acaba istanbul avcılar esenyurt civarînda bu işten anlayan bir usta tavsiye ederseniz çok sevinirim selametle.
bu olay tamamen kilometre halatının çatlamasıyla alakalı bir durumdur geçici çözümler bulunur telin içine wd40 sıkmak gibi ama kesin çözümü halatın değişmesidir halat çatlıyor şanzımanın orada biryere giriyor o noktadan çatlak olur genelde çatlaktan dolayı düşük kilometrede halat çatlak olan yere sürtüyor hızlanınca keser

Geri