malesef o iş o kadar basit değil arkadaşlar. ben 1 hafta kadar önce clio 1.2 turbo edc icon aracımı teslim aldım. aracımda bahsetmiş olduğunuz led farlar mevcut. aydınlatması güzel ona lafım yok ancak halojen farlı bir clioya takmak farı sök yerine öbürünü tak olayından ibaret değil. öncelikle benim aracımda direksiyon yanında bir far yükseklik kontrol tuşu (scroll) bulunmamakta. bu da farın yükseklik ayarının araç tarafından otomatik olarak yapıldığı anlamına gelmekte. yani bunu yöneten bir beyin var demektir. bu beyine de aracın şu an hangi zeminde ve hangi eğimle durduğunu söyleyen biri önde diğeri arkada en az 2 sensör sürekli bilgi gönderiyor demektir. bunların araca yerleştirilmesi ile çıkacak maliyet bir yana. randımanlı çalışacak olması ayrı bir tartışma konusudur.
Ancak bunların hiçbirini önemsemez bir şekilde farı edinip beyin olmadan yakmayı da başarabilireniz, en küçük eğim çıkarken herkesin gözünü ala ala gezmeniz mümkün. onun dışında aracı satıp üstüne bu farların ücretini ekleyip kendinizinki ile aynı km'lerde led farlı bir clio alabilirsiniz. Atalarımızın bir lafı vardır. "Attığın taş, ürküttüğün kuşa değmedi" diye, bu olayda da buna benzer bir durum olduğunu düşünüyorum.