iyi akşamlar arkadaşlar-benzin sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnksrp41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cnksrp41

Cenk GİRAY,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
öncelikle herkese iyi akşamlar arkadaşlar.

bugun 2000 model megane1 1.6 8v rta aldım.araçta hiç sorun yoktu.fakat akşam üstü beni yolda bıraktı.araç lpg li.arabayı benzinde çalıştırdım çalışmadı boğuldu heralde.biraz bekledim çalıştı ama hep patlatma yapıyo gaz yemiyo.usta çağırdım buji buji kablolarını değiştim.sorun gene devam ediyo.bobine baktım ateşleme yapıyo.gaza alıyorum direk stop ediyo.

suanda araç benzinde çalışıyo ama tekliyo sağlıklı çalışmıyor.gazda hiç çalışmıyor.
acaba neden yapıyo olabilir bi fikri olan varmı?

bir sorunda her stop edip çalıştırmamda sıfırladığımız kilometre kendi kendine sıfırlanıyor

şimdiden ilgi gösteren herkese tşk ederim

Aracınızın akü kutup başlarına ve aküden çıkıp kaportaya vidalı olan şase kablonuzu kontrol ettiniz mi ?

abi marş basıyo çalısıyo araba yürüyo ama teklemeye başladı.benzinde bu durumda

Doğrudur çalışabilir , eğer bir gevşeklik varsa akımı fazla çekmeye başladığı zaman sıkıntı yapar,km de sıfırlanıyor diyorsun ya onuda dediklerim yapabilir o yüzden direk bunu söyledim.
Eğer sadece lpg de ve ya sadece benzinde sıkıntı yapsaydı başka yere bakardık.Hem lpg hem benzin hem km sıfırlanması kutup başı ve şase kablosu olarak aklıma geldi.

sıfırlama diye kastettiğim hani km tutmak için sıfırlıyosun ya o sıfırlanıyo.

asıl sorun araba benzinde tekliyo buji buji kablolarını değiştim.tüptede hiç çalışmıyor zaten

sorun çözüldü.beyin jakından bitanesi erimiş.beyini açıp içinden kablo çıkarıp lehimledik.sorun çözüldü.

Geri