Joy araca R-nav ve şimdi ses sistemi onerisi

daredevil

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar.
2013 model clio 4 joy aracıma orjinal r-nav multimedia sistemi taktirdim.

Açıkçası çok memnunum ve iyi ki de taktirdim. Öncelikle fiyat uygun 700tl ye çerçeve + Lg navigasyon + kod + gps anteni + USB de yuklu video izleme programi (isteğe bağlı ben tercih etmedim) aldım. Aldığım kişi bi çok şehirde ucretsiz montaj için yardımcı oluyor ama ben marmarisde olduğum için montaj a 100tl vermek durumunda kaldım ama siz eğer anlıyorsanız kendiniz bile belki takabilirsiniZ.

Açıkçası üzerinde hala aynı dandik 2 hoparlör olduğu halde teyp değişince bile direk müzik sesi değişti. Şimdi arka kapılar içinde hoparlör taktırmayi düşünüyorum. Bütün konuları inceledim ama açıkçası tam anlayamadım
on ve arka kapılar 13 mu 16 mıdır?
hoparlorun 2 yollu 3 yollu olması fark eder mi?
R-nav çıkış watt ı nedır? 4x20 mıdır?
Servisde taktırmak istesek servis takip takmaması keyfi mıdır takmıyorum diyebilir mi?
Şu alma ile ilgili de şeyler okudum tam olarak nereye silikon veya koruma yapılacak?
Ön tarafa 16cmlik 2 hoparlör alsam önceki hoparlorleri arkaya geçirsem mesela olabilir mi?
Gibi gibi sorular var.

Benim joya 250 watt tivitirli 16 cm lik pıoner höpörler taktırdım .Hoporlerleri sıfır çiftini 90 tl aldım.Servis sağolsun küçük bir kablo ile orta direkten alarak tesisatı bağladı. İnanır mısınız arabanın içinde 8 volümu geçemiyorum .Çok net ve harika bir ses oluştu.Hatta Konya da Renault satış yetkililerine dinlettim. Onlarda çok beğendi.Konu ile ilgili çekmiş olduğumuz bağlantı fotoğrafları Clio Joy Arka kapı höporler konusunda var saygılarımla

Benim orjinalden 4 hoparlor ama kayinconun 2015 joy 2 hoparlor kucuk teyp daha guzel caliyor.bununla ilgili konu acmistim neden oldugunu.

Merhaba arkadaslar.

Açıkçası çok memnunum ve iyi ki de taktirdim. Öncelikle fiyat uygun 700tl ye çerçeve + Lg navigasyon + kod + gps anteni + USB de yuklu video izleme programi (isteğe bağlı ben tercih etmedim) aldım. Aldığım kişi bi çok şehirde ucretsiz montaj için yardımcı oluyor ama ben marmarisde olduğum için montaj a 100tl vermek durumunda kaldım ama siz eğer anlıyorsanız kendiniz bile belki takabilirsiniZ.

Açıkçası üzerinde hala aynı dandik 2 hoparlör olduğu halde teyp değişince bile direk müzik sesi değişti. Şimdi arka kapılar içinde hoparlör taktırmayi düşünüyorum. Bütün konuları inceledim ama açıkçası tam anlayamadım
Servisde taktırmak istesek servis takip takmaması keyfi mıdır takmıyorum diyebilir mi?
Şu alma ile ilgili de şeyler okudum tam olarak nereye silikon veya koruma yapılacak?
Ön tarafa 16cmlik 2 hoparlör alsam önceki hoparlorleri arkaya geçirsem mesela olabilir mi?
Gibi gibi sorular var.

Ön ve arka hoparlör çapı 13 cm arka hoparlör kabloları orta kapı direklerine kadar geliyor,dolayısıyla kablo bağlantısının devamını arka kapı içine çektirmek zorundasınız.Benim size tavsiyem önlere component hoparlör alın tizleri göğüsteki örjinal tweeter yuvalarına koydurun sesin ne kadar güzelleştiğini göreceksiniz.Arkalara koaksiyel 2 yollu hoparlör almanız yeterlidir.Ürün olarak ön arka için aynı marka hoparlör alırsanız cihazınız daha uyum içinde çalışır.Son olarak aldığınız hoparlörlerin nominal (rms) çıkış değerlerinin aynı olmasına dikkat edin.Yetkili servisin bu işleri yapacağını sanmıyorum.İyi bir oto müzik ekipmanları montajcısına gidin.Kolay gelsin.

Gogusteki Tweeter yuvaları on camın sağ ve solundaki küçük yuvarlaklar sanırım öyle değil Mi? Peki buralarda kablo cekili mıdır acaba? Component in hoparlör ile fakir ne acaba bu konularda baya bilgi fakiriyim kusura bakmayın. 2 yollu 3 yollu olması ne demek onu da bilmiyorum açıkçası:)

Gogusteki Tweeter yuvaları on camın sağ ve solundaki küçük yuvarlaklar sanırım öyle değil Mi? Peki buralarda kablo cekili mıdır acaba? Component in hoparlör ile fakir ne acaba bu konularda baya bilgi fakiriyim kusura bakmayın. 2 yollu 3 yollu olması ne demek onu da bilmiyorum açıkçası:)

2 yollu hoparlör bir bass bir tiz'den oluşur.3 yollu hoparlörde ilave olarak orta ses vardır.Tweeter yuvalarında kablo çekili değil.Component hoparlörlerde bass ve tiz hoparlörler (crossover) ayrı ayrı kanallardan bir filitre üzerinden beslenir,dolayısıyla tiz ve bass doğru şartlarda beslenmiş olur.Koaksiyel hoparlörde tiz ve bass aynı gövde üzerindedir.tiz için filitreleme olarak sadece kondansatör kullanılır.

öncelikle yardimlariniz için çok teşekkür ederim. Son bir sorum olacak component hoparlör taktirmam için amfi ye ihtiyacım olur mu yoksa amfi taktirmadan teyp den direk baglasam olur mu? Amfi takmadan yapmak istiyorum da

Ben amfi kullanmıyorum.Direkt çıkışa bağlı.

Merhaba arkadaslar.

Gibi gibi sorular var.
Abi hayırlı olsun.Sakıncası yoksa satıcı bilgilerini rica edebilir miyim?Bir de bizim araçlara android cihaz imkanımız var mı?

Ben amfi kullanmıyorum.Direkt çıkışa bağlı.

Hakan hocam merhaba, bende de Clio 4 2013 İcon ve bass reflex sistemi var ama, daha önceki Leon Fr ımı inan mum ile arıyorum bu ses olayından ötürü :(

Sizden ricam orjinal Media Nav multimedyasına, ölçülerde değişiklik yapmadan, kesip biçme yapmadan direkt takabileceğim ve basslarda bozulmadan ses alabileceğim hoparlor tavsiyeniz varsa yardımcı olurmusunuz ? Bütçem iki çift hoparlor için 400-500 TL.

Geri