• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Kadjar 1.5 dci edc vites titreme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan october
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sayın kutluay345 faturayı sakıncası yoksa whatsup tan gönderebilirmisiniz benim serviste aynı yer özel mesajda telefonum var.teşekkürler

benim servis te aynı yer demişsiniz. şaştım bu işe. servisler tutturduğunu kazıklamaya çalışıyorun ispatı bu.

yani sorun düzeldimi bende 2015 icon kadjar var ve hala dediğiniz şikayeti yaşamaktayım ve bir çözüme ulaştığı yok!

Arkadaşlar en son 300 tl ödemeyi kabul etmiştim ancak sayın kutluay345'in yukarıda paylaştığı faturayı gösterince o 300 tl de alınmadı.
Sonuç olarak baskı balatanın tamamı garantiden değişti ve titreme ortadan kalktı.

sevindim, hayırlı olsun güle güle kullanın.

Ayni sorun bendede var. O km den 23bin km ye kadar ara ara servis kayitlarinda bu sikayetim var. Artik bugun ciddi titremeler olmaya basladi. Yazilanlar benim icin cok faydali olacak herkese tesekkurler

sanırım bu işlemi kutluay345 ın dışında birde october yaptırdı.
kutluay da baska sorunlarla birlikte vites titremesi olduğunu öğrendim, bu yüzden emsal niteliğinde değil
october a ulaşamadım. eminim başka kişilerde titremeden kaynaklı
debriyaj değiştirmiştir.
debriyaj setinin değiştiği farklı bir plakaya ihtiyacım var. emsal olarak göstereceğim. özel mesaj ile bana ulaşın lütfen

anladığım kadarıyla araç o hıza inince 2 den 1 e gecse sorun olmayacak. yani yazılımsal gibi görünüyor. yazılım güncellemesi yapıldığından emin olun banada serviste yapıldı denmişti (navigasyon için) aracta hiç bi düzelme olmadı. navigasyon iki kere tekrar ediyor dönüşleri vs.
bu arada benim araç manuel. kasislerde falan hız 14-15 lere düşer (hatta 18-20 civarında bile) ben 1 e almaz 2 viteste devam etmek istersem araç aynı senin tarif ettiğin gibi titreyip stop edecekmiş gibi oluyor. bende mecbur 1 e alıyorum, (zaten dizel arabalarda doğrusuda bu özellikle mazot pompasının korunması için vites düşmekten üşenmemek lazım). buradaki asıl nokta aracın hızıyla beraber devir de cok düşüyor ve vites düşmek şart oluyor. ben deneme amaçlı gaza yüklenip debriyajla beraber deviri arttırırsam titreme olmuyor. yani benim bu ayakla yaptığımı senin aracın kendi yapması lazım. otomatik arabalarda yazılımlar ise bunu yapmaya değil vites düşmeye yönelir, yani sorun yazılımsal olabilir zaten 4 ve 6 viteslerde titremem olmaması hatta ilk kalkışlarda titreme olmaması baskı balatanın kötü olmadığını gösterir. titreme esnasında devir göstergende durum ne, 1000-1200 bandında olması lazım, bende öyle oluyor en azından eko modu aç ve öyle dene biraz. eko modda araç daha alt devirde vites değiştirme eğiliminde olur. kasislerde 1 e düşer muhtemelen. inşaallah çözülür durumun.
Bilgi için teşekkür, bir düzeltme yapmak gerekiyor ki;
Yazılımsal Yanlış Vites Seçimi: Renault EDC şanzıman beyni (mekatronik), yakıt ekonomisi sağlamak amacıyla hızınız çok düşse bile (10-15 km/s) aracı 2. viteste tutma eğilimindedir. Araç 2. vitesteyken devir 1000-1200 RPM civarına indiğinde motor torku yetersiz kalır ve şanzıman kavramayı tam ayırıp birleştiremediği için titreme/silkeleme ortaya çıkar.

İnternet sorgusunda da: Eko modunun kapatılması öneriliyor, çünkü eko modu aracın mümkün düşük gazda-düşük sürede (devirde) üst vitese geçmeyi öncelediği için titremeyide artırıyor. Oysa Eko modu kapalıyken araç normal gazda normal sürede (devirde) üst vitese geçmeyi öncelediği için titreme daha da azalabilir. Bir nevi, manule viteste gazı ( deviri) yüksek tutarak titremeyi azaltmak gibi düşünülebilir.

Son düzenleme:
Geri