anladığım kadarıyla araç o hıza inince 2 den 1 e gecse sorun olmayacak. yani yazılımsal gibi görünüyor. yazılım güncellemesi yapıldığından emin olun banada serviste yapıldı denmişti (navigasyon için) aracta hiç bi düzelme olmadı. navigasyon iki kere tekrar ediyor dönüşleri vs.
bu arada benim araç manuel. kasislerde falan hız 14-15 lere düşer (hatta 18-20 civarında bile) ben 1 e almaz 2 viteste devam etmek istersem araç aynı senin tarif ettiğin gibi titreyip stop edecekmiş gibi oluyor. bende mecbur 1 e alıyorum, (zaten dizel arabalarda doğrusuda bu özellikle mazot pompasının korunması için vites düşmekten üşenmemek lazım). buradaki asıl nokta aracın hızıyla beraber devir de cok düşüyor ve vites düşmek şart oluyor. ben deneme amaçlı gaza yüklenip debriyajla beraber deviri arttırırsam titreme olmuyor. yani benim bu ayakla yaptığımı senin aracın kendi yapması lazım. otomatik arabalarda yazılımlar ise bunu yapmaya değil vites düşmeye yönelir, yani sorun yazılımsal olabilir zaten 4 ve 6 viteslerde titremem olmaması hatta ilk kalkışlarda titreme olmaması baskı balatanın kötü olmadığını gösterir. titreme esnasında devir göstergende durum ne, 1000-1200 bandında olması lazım, bende öyle oluyor en azından eko modu aç ve öyle dene biraz. eko modda araç daha alt devirde vites değiştirme eğiliminde olur. kasislerde 1 e düşer muhtemelen. inşaallah çözülür durumun.