Kadjar multimedya sorunu

naturalarch

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Radyoda ön ayarlara kayıtlı olan kanallar arasında gezerken ekrandan tıkladığım zaman bazen kanal değişmiyor bazende değişiyor ama kayıtlı olan radyo kanalına değil bambaşka radyoyu açıyor bu sorunu yaşayan oldu mu ve nasıl çözüm getirdi

af den kaynaklı.
şimdiye kadar af nin kapanmadıgı tek marka "RENAULT" megane kadjar koleos dada aynı sorun var. sorun rlink2 den kaynaklı

AF ne demek ya da nedir.
Benim radyoda da (Kadjar) display de KESINTI ALARMI diye bir yazı belirdi, once radyo istasyonun bir mesajı sandım, kanal değişmek istediğimde, sesi artırmak azaltmak istediğimde bütün butonların kaput olduğunu gördüm. Resmen kilitlendi. Radyo kapatma düğmesi çalıştı da radyoyu kapatıp açınca düzeldi ama resmen sinir bözucu

AF ne demek ya da nedir.
Benim radyoda da (Kadjar) display de KESINTI ALARMI diye bir yazı belirdi, once radyo istasyonun bir mesajı sandım, kanal değişmek istediğimde, sesi artırmak azaltmak istediğimde bütün butonların kaput olduğunu gördüm. Resmen kilitlendi. Radyo kapatma düğmesi çalıştı da radyoyu kapatıp açınca düzeldi ama resmen sinir bözucu

Af=alternatif frekans. Yani siz ornegin 97.20 den yayini dinliyorsunuz ve bulundugunuz bolgede o istasyon arrik 97.2 den dehilde atiyorum 99.50 den yayin yapiyor bi durumda radyo sizin frekansi degistirmenize gerek kalmadan kendisi frekansi 99.50 olarak ayarlayarak yayini kaliteli sesle dinlemenize olanak verirken ekranda frekans bandinda yine 97.20 yazar. Siz bu furumu anlamazsiniz normalde. Yani bu sadece frekans degisiminde degil ses parazitlenmeye ve kotulesmeye baslayinca da otomatik olarak gerceklesir. Fakat istanbul icinde ozellikle siklikla devreye gordiginden ve acikcasi usulune uygun renaultta calismadigindan her frekans atlamasini kesintisiz yapmasi gerekirken sesin kesilerek yapmasi beni cileden cikartiyor ve arac ne olursa olsun kapattigim ilk ozellik bu oluyor. Hic bir aracimda kullanmadim ve kullanmanizi da tavsiye etmem :)

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok teşekkür ederim. AutoFrequency falan mı demek diye düşündündüm dü ama bu özellik aklıma gelmediydi. Aslında bu tekniği çok ta iyi bilirim. Frekans atlamalı kripto haberleşmede bu teknik bilinçli olarak uygulanır. Yayın frekansını sürekli değiştirir ve bir önceki cycle da bir sonraki cycle ın hangi frekanstan iletileceği bilgisini de voiceOut ( amaçlanan ses aktarımı bölgesinin dışında bir bölge / payload / hamaliye ) bir region da iletirsiniz ki alıcı da otomatik olarak hemen o frekansa geçer. Böylece istenmeyen dinleyiciler frekans taraması yapar dururken siz datanızı/sesinizi iletirsiniz bile.

Bir de şunu da merak ettim. Yayın 97.20 de aslında ama hava koşulları vs. çevresel etkiler ( yüksek binalar ve onların yarattığı yansıma ve kayıplar, enerji nakil hatlarının yarattığı elektromanyetik alan vs. ) nedeniyle yayın 97.25 ten veya 97.15 ten daha iyi alınır. Bunu otomatik yapması mı AF yoksa Göztepe da bir vericisi var adamın bir de farzı mahal Merter de birisi 97.2 diğeri 99.5 ama aynı istasyon aslında fakat Göztepe den hadımköye yayın yapamıyor bir verici de Merter e koymuş orada da istediği frekansı boş bulamamış araç göztepe de iken 97.2 merterde iken 99.5 tan aynı istasyonu dinliyor bunu da otomatik yapıyor bu özellik mi var yoksa bir de.
Demem o ki 97.2 ->97.25/97.15 aslında AutoFineTune olur ki o zaman AF değil de AFT deseler anlayan daha kolay anlarmış.
Yok hakkaten AFreq(Selection) ise bunun sıradan ticari uygulamaları olduğunu bilmiyordum. Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki artık yakalamak mümkün değil denecek hale geldik.

Yanıtınıza ve ilginize çok teşekkür ederim.
Saygılarımla