Konuyu hortlatıyım geçen hafta Ankara - Antalya yolculuk yaptım. bilgi açısından.
1.5dci EDC 2015 Kadjar. Michelin primacy 3, 17" yazlık lastik. Mazot : Shell Fuelsave / Yolculuk 2 kişi + valiz (180kg)
Ankara(ev) / Antalya Kemer (otel) - 110km/s sabit - cruise control - 552km - ortalama 4.2lt/100km - toplam 23.3lt tüketim - klima açık auto modunda. - güneşli 23derece - sakin kullanım, eco mod açık.
Aynı noktadan
Antalya (otel) / Ankara (ev) - 110km/s sabit - cruise control - 556km - ortalama 4.7lt/100km - toplam 26.3lt tüketim - klima açık auto modunda. - yağmurlu 12derece, eco mod açık. (sakin arada sırada agresif kullanım özellikle ankaraya girişlerde polatlı tarafında felan arada trafiğe uyup 130-140larda vs seyir etmek gerekti, top speed denemesi sırf kısa bir mesafede 0.4lt gitti / son 200km felan 120km/s hızla gittim.,akşam biraz şehir trafiği, rakım farkı dağlar vs., hava kapalı ve yağışlı olduğundan farlar hep açıktı)
Bu arada Eco moddayken klima auto konumunda ise eğer gerek olmadığında A/C çalışmıyor. Bu nedenle gidişte afyon a kadar, dönüştede ilk 100kmden sonra neredeyse hiç (hava zaten serindi) A/C yi çalıştırmadı araç.
Yakıt konusunda Shell Fuelsave tercih ediyorum daha önceleri önce Opet sonra Shell Vpower alıyordum 6.5 yakıt tüketimi vardı şehir içinde Fuelsave önerdiler az tüketim için fuelsave den sonra 5.8lere kadar düşürdüm (Kışın Kış lastikleriyle), yaz lastikleriyle geçen ay ankara içi 5.3-5.5 ortalama tükettim.