Forumdan bilenler vardır, Fatihte küçük bir kaporta-boya dükkanımız var. Kaportadaki göçüklerin son zamanlarda makinelerle yapılmaya başlanmasına gönlüm razı gitmediği için böyle bir konu açma gereği duydum. Eğer adminlerimiz uygun görmezse kaldırabilinir.Kendi tabirimizle Sacla dans etme yağlı çekiç yani boyasız göçük düzeltme işlerini yapıyoruz. Tabi bunun dışında sigortalı diğer işleride. Vurulan yer, önceden boyanmamışsa veya başka bir deyişle oraya macun değmememişse bunun boyasını dökmeden, boyanmasına gerek kalmadan çekiç usulüyle onarımı yapılabiliyor. Bilmeyenler için ufak bilgi, yağlı çekiçin yağla falan alakası yok, arkadan dayama ile desteklenerek sacın hatları bozulmadan uygulanan sistemdir. Çektirme vakum vs bu tarz işleri sevemediğimden veya ilkel çekiç yöntemini kullandığımızdan çekiç yöntemi bana daha makul geliyor. Yaptığım ufak bir araştırmada bunu gösterdi. Ben servise gidip değiştirilmesi ihtimal olupta düzelttiğimiz bir kaç işlemin resimlerini ekliyorum. Yorumları size bırakıyorum.Kıssadan hisse konunun asıl amacı, Çekiç > makineler El,Bilek hüneri > makine operatörlüğünden
Before
After
Before
After
Before
After
Before
After

Before

After

Before

After