Kaşınıyom, yağ değişimi))

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meganne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Karacan abi ben son bakımda mobil kullandım 5w30 castrole göre motor biraz daha sesli çalışıyor ve daha yavas calısma sıcaklıgına ulasıyor
sizin arabayı bilmemde bizimkiler 0-40, 10-40 kullanılır. eğer ben 5-30 koyarsam motoru kendi ellerimle öldürürüm.
yani ilk rakamlar o kadar önemli değil ama son rakam hayati önem taşır. sizinde 40 olup 30 koyduysanız büyük sorunlar açabilirsiniz.

ayrıca bişey eklemek istiyorum.
ben bir hevestir geçtim mobil yağa.(renault bayi senin yağdan yok demişki başka bişey vermişti, bi de motor yeni yapıldı diye değiştiriyom.)
infilak olmadan önce araba 300.000 bin km küsürdeydi benim, ilk defa bende açılmış oldu motoru. arabanın motoru açıldığında ustayla beraber baktık, ne yataklarda, ne pistonlarda, ne segmanlarda en ufak bir boşluk yoktu.
araba aldığımda full mais yetkili servisinden bakımlıydı. büyük ihtimal devamlı elf 10w-40 yağ kullandılar. ilk günkü gibiyki motoru....
yani söylemek istediğim : paranız çoksa yağa para veriniz. zamanında yapılan hava filtresi değişimi ve yağ değişimi hayati önem taşır. heyecan aramayanlara tavsiyem elf molograf 10w 40 yağdır.

10 40 castrol en iyisi cak gitsin

10 40 castrol en iyisi cak gitsin
usta hala iddia ediyorum.
yağlar aynı diş macunu gibidir. hepsi aynıdır.
nasıl dişlerde düzenli fırçalamak önemli ise
yağlarda da düzenli değiştirmek önemlidir.

300bin kusurdaydı işte, 0 gibiydi motoru, reno 10 üzerinden 10 vermişti motora.

Geri