Kendiliğinden Sertleşen Fren Pedalı

Kill_them_all

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba,
Çok sık olmamakla birlikte aracı çalıstırmak için araca bindiğimde fren pedalı aşırı derecede sert oluyor. kontagı cevirdikten sonra eski haline geliyor. Fren mesafesinde yada frenlemede herhangi bir sıkıntı yok cok sukur ama durdugu yerde kendi kendine neden pedal sertleşir?

ilk çalıştırmadan once fren pedalı sertleşmişse ya da motor kapatıldıktan sonra fren pedalı sertleşmeye başlıyorsa sebebi vakum kaçağıdır.

Aynen abi vakum kaçağı var hanı araba çalışmıyorken başlarsınız böyle pompa sesi gibi ses çıkar ve 4 5 basımda hemen sertleşir nedeni araç araç kapalıyken vakum pompası çalışmaz basmadiginiz halde sertlesiyorsa kaçak var demektir :eyv

fren pedalına basıp çekip tekrar basmıyorsunuz değilmi?

vakum kaçağı değil soğuktan yapıyor bunu. Benim el freni teli donduğu için bu havalarda çekmiyorum. ilk çalıştırmada frene asılıyorum tutmuyor çok sert benimki de aynı yazın böyle bir problem olmuyor ;)

benim ki araç hareket halindeyken değil, calıstırmak için araca bindiğimde ilk basışımda taş gibi oluyor kontagı ceviriyorum düzeliyor. fakat bunu her defasında yapmıyor zaman zaman oluyor bu sertlik. sürüş esnasında yada baska bir sekilde sertleşme olmuyor.

Aynı sorun bendede var aracın yanina inip frene bastığımda sertleşmiş oluyo çalıştırdığım da sorun kalmiyo ve arada bi yapiyo yazın olmadı kış ın yaptı bu sıkıntıyı.

Arkadaşlar merhaba,
Çok sık olmamakla birlikte aracı çalıstırmak için araca bindiğimde fren pedalı aşırı derecede sert oluyor. kontagı cevirdikten sonra eski haline geliyor. Fren mesafesinde yada frenlemede herhangi bir sıkıntı yok cok sukur ama durdugu yerde kendi kendine neden pedal sertleşir?

normaldir. benim araç start öncesi hep sert, çalışınca normale dönüyor. fren tertibatı içinde gücünü motordan alan bi sistem var (adını şimdi hatırlamıyorum ama önceden westinghouse filan denirdi). stop etmiş motorda bu sistemin çalışmıyor dolayısıyla pedal sertleşiyor

Motor calismadigi zaman pompa devrede olmaz sertlesmesi gayet normal bindigim butun araclarda ilk binmede calistirmadan once sert oluyordu fren hepsi arizali olacak hali yok :)

direksiyonda sert onda da mı kaçak var :D

Geri