Kilometre kadrani çalişmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan iboce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iboce

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar yaklaşin 5 aydir kilometre kadrani çalişmiyor. Geçenyil kar yağdiğinda soğuktan termostat borusu özelliğini kaybetmiş gaza çok başinca dibinden su atiyordu. O kolay yaptirdik ta birde kilometre kadraninin çalişmadiğini farkettim. Ertesi gün kendiliğinden çailişti sonra tekrar gitti. Arada bir ziplama yapiyor. Bir yere sordum abs beynindendir değişmesi gerekir dediler. Ben de bir temassizliktn süpheleniyorum. Daha önce başina gelen veya bilgisi olan varmi..

Km Saatinin Motoru Değişmesi Gerekiyor Aynı Sorun Benim Symbolde Olmuştu

Km kadranı arkasında iletişim teli var. Bazen bunun ucunda ki kare veya altıgen kısım aşınmış oluyor yada girdiği yuvanın içi aşınmış oluyor. Km teline bir baktır derim ben. Üstelik ucuz bir parça. Geçmiş olsun.

bunun kilometrede tel yok. elektronik olarak ön disk teki abs sensörünün gönderdiği tekerlek devir sayısına göre elektronik olarak gösteriyormuş.

Km Saatinin Motoru Var O Değişmeli

Dostum bu sorun ben aracı yeni aldığımda muayeneye götürdüğümde oldu sebebi ise muayeneci adam aracın altını kurcalarken sensöre de dokunmuş çok hassas bir parçaymış ve şanzuman yağ deposunun kapağının oralardaymış.Şanzumanın yağına baktırırken usta istemeden de olsa onu düzeltti şu an sorunsuz çalışıyor. Yani sakın gidipte yeni motor alayım deme sorun çok basit aslında :)

Sorun gösterge panelindeyse yani ibrenin arkasındaki kısımdaysa çözümün bu, elimde var arka kısımdaki malzemeden. Forumdaki arkadaş vermişti ücretsiz bir şekilde. Ücretsizdir.

Ama sorun sensör falansa bilemem.

benim meganede aynı sorun vardı büyük bir ihtimalle arada zıplama yapıyorsa sanzumana takılan müşürdendir 85 tl fiyatı var 5 dk işçiliği sürüyor

serhan kaça değiştirttin parçayı. uğucan- salim araç 2000 model bunlarda kilometre teli veya şanzımanda herhangi bir parça yok. istanbulda oturan ve tanıdığı iyi bir usta olan varmı. benim tanıdığım iyi bir elektronikçi var ama adam 200tl den aşağı kapı açmıyo. gödürsem eminim tamir eder.

cihan parçayı göndersen ben takabilirmiyim sence. zormu değiştirmesi. elim biraz yatkındır bu işlere ama beni aşarmı sence.düzelmezse geri gönderirdim.

km kaptörünüz yüksek ihtimalle arızalı gelip gitmesi ona işaret yaklaşık 40 liralık bir parça geçen sene benim km sattindede aynı sorun olmuştu kendim değiştirdim. onu değiştirmeden saatinizi kurcalatmayın geçmiş olsun.http://yedekparcacenter.com/CLIO-KILOMETRE-KAPTORU-MAIS,PR-134.html

Geri