tercihinde polish yada Türkçe pasta etkisi yani aşındırma etkisi olmayan ürünleri tercih edersen vernik kalınlığını etkilememiş olursun.
ufak tefek çizik yada zift vs var ise çok az aşındırıcılı temizleme waxı yani finish polish etkisi olan ürünler tercih edebilirsin.
cila olarak ise kesinlikle teflon,ceramic, polymer, nano technology ,sealant,sealer vs gibi doğal olmayan tüm kimyevi cilalardan uzak durmalısın bunlar düz opak ve metalik boyalar için daha uzun ömürlü koruma yapmalarından dolayı tercih edilir ama vernik ile olan kimyasal etkileşme senin boya çeşidin için uygun olmama ihtimali vardır.
ciladan yana tercihin kesinlikle doğal , saf hatta mümkünse %100 carnauba olan (doğal olan) waxlardan yana olmalı, bundaki negatif oldukça pahalı olur birde daha kısa ömürlü olur, sealer tipler 6-12 aya kadar koruma yaparken doğal waxlar 12 vs yazsada en fazla 4-5 ay ömürlüdürler.
eğer hafiften temizleme etkisi olsun ve oldukça parlasın dersen aşağıdaki ürünleri alabilirsin,bu 200küsür mikron kalınlığında olan verniğinden alsa alsa 5 mikron alır oda çok sürüp,çok bastırıp abartırsan özetle maymun olsa bununla araca zarar veremez demeye çalışıyorum

ve yaldır yaldır partlatmasıda yanında
http://www.hepsiburada.com/liste/mo...otrbt05500&categoryId=20035736&SKU=OTRBT05500
yok hiç temizlemesin sadece parlatsın dersen aşağıdaki ürünü alabilirsin
http://www.hepsiburada.com/liste/mo...&categoryId=20035736&SKU=OTRBT05750#Gorseller
yukarıdaki 2 ürün ile aracına zarar vermen imkansızdan öte bir durum ve istediğin sonu alırsın hiç korkma kardeşim, tercihim 1inci seçenekten yana olurdu .
uygulama şeklimde kesinlikle dün yayınladığım oto killeme yapardım öncesinde ve mazotlama adımını herşeye karşın atlar dün söylediğim adımları birer birer uygulardım.
24 saat geçtikten sonra 2inci katıda uygularsan çok daha etkin bir sonuç elde edersin.
not: özellikle meguiars vs gibi mükkemmelde olsa o markaların çoğunda carnauba kelimesi kullanırlar ama ufak dip notlarla eklerler polymerde barındırır diye ondan kaçınız, yine söylemiş olduğum mothers markasınında binbir çeşit polymerden tutda,sealantdan, yarı carnauba yarı polymerli ürünleri vardır aman karıştırmadan direk attığım linkdekileri aldığından emin olursan sıkıntı yaşamazsın benden garanti,artık plakamda ortada

bir şey olursa beni bulursun kardeşim bana güven