kırmızı Clio 4 e pasta cila olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sedatty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sedatty

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

Birçoğunuz için gülünecek bir konu başlığı olabilir ancak benim gibi ilk kez araç alan ve her söylenenin gerçeklik payını araştırmak isteyen sağlamcılar vardır.
Bazıları kırmızı Clio 4 e pasta cilanın zarar verebileceğini söylüyorlar.

Siz ne dersiniz?

Ha tabii bir de çiziklere rütüş olmaması mevzusu var. Bir de bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

İyi forumlar...

Boya koruması pasta cila yapılıyor diye biliyorum. Ama rütuş yapılamıyor diye okumuştum bende. Kırmızı renk arabası olan arkadaşlar cevap verirse daha iyi tatmin olacağınızı düşünüyorum. Bende meraklandım şimdi.ıslık

Yetkili servisin boyacısına bunu sormuştum,kırmızı Cliolara pasta cila önermiyorlar,verniğinde özel bir boya olduğu için boyanın rengi bozuluyormuş...

Clio 4 pasta cila kesinlikle yapılamaz.Maazallah alttan pempesi çıkabilir:) Ben taş izlerine rütuş yaptırdım.geçen yıkayınca bi kontrol edeyim dedim ama bulamadım.Sağolsun arkadaş güzel yapmış sırıtmadı hiç rutüş izi falan kalmadı.

Pasta yapılmaz diye bir kaide yok arkadaşlar işin profesyoneli olsun yeter. Benim aracıma meguaris 101 pasta üzerinede meguaris 205 cila yapıldı. Tüm hareler gitti hiç bir sorun da yok. Zımpara gibi pasta kullanan kasapların eline düşmeyin yeter.

Pasta yapmanın amacı çizik gidermektir ve bu işler en üstteki vernik tabakası ile ilgilidir yani boyaya inilmez. Yukarıda arkadaşın dediği gibi işi bilen insanlar kaliteli ürünlerle çizikleri düzeltip boyaya zarar vermez. Arabanda çizik yoksa veya çok fazla yoksa yaptırmayabilirsin. Kendin wax alıp uygularsın boya koruma yapmış olursun. Finish kare 1000p wax olabilir en ucuz ve kalitelisidir.

Pasta yapılmaz diye bir kaide yok arkadaşlar işin profesyoneli olsun yeter. Benim aracıma meguaris 101 pasta üzerinede meguaris 205 cila yapıldı. Tüm hareler gitti hiç bir sorun da yok. Zımpara gibi pasta kullanan kasapların eline düşmeyin yeter.

Katılıyorum, kırmızı renkteki her türlü hata, pasta veya normal cila sonrası giderilir...
Buna en güzel kanıt, fuarlarda satılan araç boya parlatıcıların hepsinin, çıkmacıdan alınan kırmızı renk kaput üzerinde pazarlanmasıdır...

Katılıyorum, kırmızı renkteki her türlü hata, pasta veya normal cila sonrası giderilir...
Buna en güzel kanıt, fuarlarda satılan araç boya parlatıcıların hepsinin, çıkmacıdan alınan kırmızı renk kaput üzerinde pazarlanmasıdır...
Güzel örnek :)

Bunu servise sormustum clio4 lere pasta surulmez demisti cila olabilir demisti. Valla bana hic inandirici gelmedi babamin arabasndaki pastayi aldim 4-5 tane ufak çizigi cikarttim :) gayette guzel oldu bence. Aracim bulut gri.

Bunu servise sormustum clio4 lere pasta surulmez demisti cila olabilir demisti. Valla bana hic inandirici gelmedi babamin arabasndaki pastayi aldim 4-5 tane ufak çizigi cikarttim :) gayette guzel oldu bence. Aracim bulut gri.

Arkadaşım konu zaten alev kırmızısı renkle ilgili açılmış yorum yapıp en sonuna da aracım BULUT GRİ demen biraz anlamsız olmuş sankı :D :)

Geri