• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

KOLTUK ISITMA SORUNU

taliss

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Selamun aleyküm
Koltuk ısıtma çalışmıyordu serviste periyodik bakım yaptırırken söylemiştim yazılım güncellemesi yapılmış sanırım çalıştı ama 1 defa sadece sorun etmedım kullanmaya devam ettım koltuk ısıtmasız şimdi tekrar yaptırayım dedim döşemeci söktü ısıtma petinde sorun yok cihaza baglat beyinsel dedi götürdüm baska yere cihaza bagladık aracı yine sorun yok dendi sorun ne olabılır
koltuk ısıtma tusuna basıyorum 5-10sn ışığı yanıp sönüyor sogutma masaj vs hepsı calısıyor

koltuk ısıtma tuşuna bastığında 5-10 saniye yanıp sönüp sonra tamamen sönmesi, klasik bir ısıtma pedi (rezistans minderi) arızası belirtisi oluyor genelde abi. Araç beyni, ısıtıcıya güç verip akım/ direnç değerini kontrol ediyo beklenen ısı artışı veya akım akışı algılamayınca sistemi hemen güvenlik için kapatıyo. tuşu yanıp söndürerek de hata modunu gösteriyp. multimetre ile detaylı süreklilik ve direnç testi gerekiyor.

Ben de ısıtma pedinden dedim ama döşemeci söktü sorun yok dedi acaba işinin ehli başka birine mi göstermek gerekiyor
“multimetre ile detaylı süreklilik ve direnç testi” elektrikçide mi döşemecide mi yapılır bu
İlgin alakan için de ayrıca teşekkür ederim

ne demek, işin ehline de gösterebilirsin ama piyasada işin ehli de zor bulunuyo

Geri