Laguna 2 alarak kulübe katıldım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fatihz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fatihz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar, 2005 model LPG li laguna 1.6 privilege alarak aranıza katılmış bulunmaktayım, araç yeni olduğu için biraz alışma süresi yaşayacağız tabi, bu süre içinde yardımlarınıza ihtiyaç duyabilirim, hatta şimdiden aklımda biriki soru var.

1- otomatik far sensörü nasıl kapatılır?
2-marşa basmanın en sağlıklı şekli nedir yani butona kaç sn kadar basmak gerekli? bugün bir seferinde aracı çalıştırmakta bayağı zorlandım, düğmeye az basıyorum olmuyor çok basıyorum kaput içinden sanki zincir boşa dönüyormuş gibi sesler geliyor yolda kaldım sandım ama 5-6 defa kartı çıkarıp takınca marş bastı, sonra 2 saat içinde 5-6 defa stop edip marşa bastım direk sorunsuz çalıştı, önceki marş almama neden olmuştu?
3-bu araçta dışarı çıkınca otomatik camları kapama varmı?
4-internet üzerinden vites topuzu, el freni körüğü, teyp kapağı gibi bazı iç panel parçaları bulabileceğim bir yer önerebilir misiniz?
5-ön sağ ve sol kapı kapatılınca iç mekanizmada biryerlerde bozukluk var gibi kötü bir ses geliyor, ama şöyle bir kontrol edince iç mekanizma sağlam gözüküyor, arka kapılar kapatılınca bu çirkin ses yok, bu ses sizin araçlarınızda da varmı?

şimdi bazı soruları sahibine sorsa idin diyebilirsiniz, bunları zaten sordum, sahibi de bilmiyormuş.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun güle güle kullanın...
Otomatik far açma kapatma ayarı büyük ihtimalle far kolunun üzerindedir... auto moddan çıkarırsanız kapanmış olur (emin değiilim tahmin :) )
cam kapatma olayınıda kumandadaki kilitleme butonuna basılı tutarak deneyebilirsiniz...

​Hayırlı olsun.:eyv

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin

Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.Laguna kullanıcısı olmamakla beraber bizim araçlardan yola çıkarak cevap vermeye çalışayım.
1- Otomatik far sensörünü sinyal kolunun üzerindeki düğmeye bir kaç saniye basılı tutarak kapatabilirsiniz.Araç çalışmaz vaziyette kontak açık iken.
2-Marş butonuna bir kere basıp bırakmanız yeterli , uzun basılı tutmaya gerek yok.Bu işlemi yaparken debriyaj ve ya frene basarken ayağınızı bırakmayın yoksa dengesiz davranır.
3-Araçtan çıkınca kumandadan kapı kilitleme butonuna 2 kere arka arkaya basın camlar kapanır.
4-Sponsorumuz oto Ahmet'ten temin edebilirsiniz.
5-Kapılardan gelen ses büyük ihtimalle kapı gergilerindendir.Kapılar kademeli açılmıyorsa tamamen işlevini yitirmiştir , yok kademeli açılıyor fakat çatırtı geliyorsa işlevini yitirmek üzeredir.Bu gergi menteşelerin orada küçük bir kutu şeklindedir büyük ihtimal.Bazı araçlarda kapının içindede oluyor sizinkini bilmiyorum tam olarak nerede ..

teşekkürler arkadaşlar, bir de kumandanın birinde 2 tuş, diğerinde 3 tuş var, 3 tuşludaki ortadaki lock+auto yazan düğme tam olarak ne işe yarıyor?

bu araçların teybine torpidoda yada herhangi bir yerde usb-sd kart girişi varmı?

elimde fiat linea için cd changer kısmına takılan usb-sd kart müzik çalarından var, bunu lagunaya takabilirmiyim acaba?

Son düzenleme:
Bir Laguna'cı gördüm sanki :) Hoş Geldiniz Aktif bir forum geçirmeniz dileğiyle :eyv

Hayırlı olsun kaça aldınız

Geri