LPG taktım benzin lambam yandı

selcuk1710

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Ocak 2011
Mesajlar
112
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar megane coupe 1.6 16v 2001 aracıma geçen hafta atiker marka lpg sistemi taktırdım. Şuan için gayet memnunum. Fakat bugün, dogal olarak yol bilgisayarım km yaptıkca benzin yaktıgını hesapladıgı için benzin ibrem düşmemesine ragmen benzin lambam sürekli yanmaya başladı, yol bilgisayarı gidecek km yi artık çizgi şeklinde gösteriyor. Halbuki daha çeyrekten daha fazla benzinim var. Dediğim gibi ibre düşmedi. Böyle bir sorun yaşadınız mı? Benzin lambasını söndürebilmemin çaresi varmı? bu konuda görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
 
arada bir 10 20 liralık benzin atarsanız bi süre sonra kendine geliyor. yani bende öyleydi 1 gün filan kullanmayınca kendine geliyordu.
 
arada bir 10 20 liralık benzin atarsanız bi süre sonra kendine geliyor. yani bende öyleydi 1 gün filan kullanmayınca kendine geliyordu.

O meganeII'lerde geçerli.MeganeI'lerde hiç düşmüyor ibre ki zaten ibre düşmediği halde benzin lambası yanıyor denmiş.Muhtemelen lpg beynini montajlarken birşeyleri atladılar.O nedenle olmuştur.
 
Aynen arkadaşlar ibre düşmüyor hiç, fakat yol bilgisayarı km yaptıkca benzin gittiğini hesaplayarak lambayı yaktı. Coupe ci arkadaşların görüşlerini bekliyorum
 
Valla abi oqrenci adamin arabasinda benzin isigi hep yaniyor zaten :) ama oyle bir sorun yok abi fazla benzin alinca sonuyor.
 
Megane I lerde (bendeki ve arkadaşımdaki dahil) lpg ile giderken benzin ibresi düşmüyor ve lamba yanmıyor, farklı bir neden olabilir..
 
Aynen arkadaşlar ibre düşmüyor hiç, fakat yol bilgisayarı km yaptıkca benzin gittiğini hesaplayarak lambayı yaktı. Coupe ci arkadaşların görüşlerini bekliyorum
Megane 1 bendede var ama yol bilgisayarı yok bende.. Benzin bitmeye yakın yanar ışıgı.. BEnzin alınca Söner.
 
Bende de aynı sorun var, 2000 model Megane coupe. bir kaç ay önce taktırdım atiker sıralı sistem. Yol bilgisayarında dediğiniz gibi sadece gideceği km yi göstermiyor, diğerlerini yaklaşık olarak gösteriyor :)
 
Benim coupem de aynı şekilde yapıyor. Şöyle bir çözüm uyguluyorum benzin ışığı yandığı zaman kadaran testi yapıyorum ve ışık sönüyor herşey normal devam ediyor. Böyle yapabilirsiniz.
 
Sagolun arkadaslar, aksamüstü ışık kendiliğinden söndü. Umarım birdaha yanmaz. Işık yandıgında gözüne gözüne vuruyor skıntı veriyor :) Buarada lpg kullanan arkadaslarım şehir içi ve uzun yol km verileriniz kaç? Yani simit tüple bir depoyla kaç km gidiyorsunuz? Yeni taktırdıgım için daha tam ölçemedim
 
Geri
Üst