Öncelikle merhabalar, hayırlı geceler hayırlı ramazanlar. Forumu sürekli takip ederdim lakin kayıt olup aranıza katılmak bugüne nasipmiş. Konuya gireyim, Ehliyetimi 2012 yılında aldım ama arabanın direksiyon koltuğuna oturmuşluğum bir elin parmağını geçmez, araba hakkında tecrübem yok ama kullanabiliyor ve sağlıklı yol alabiliyorum (öyle sanıyorum). 3 gün önce Clio 2005 model dizel hb kasa bir araç satın aldık evde kullanan kimse olmadığından araçla yol almak bana düşüyor. 1 saat önce ışıkta dururken arabadan yanık kokusu gibi bir koku geldi ve dikkat ettim araba 1-2 sefer 1 .Viteste eski hızına kavuşmaz gibi oldu sonra düzeldi. Bir kaç konuya göz attım ve baskı balata'dan söz etmişler . Daha önceki kullanışımdada bu koku gelmiş ama almamış olabilirim(malum Adana'da havalar hayli sıcak ve klima açık olduğu için camlar kapalı kokuyu daaha az hissedebiliyoruz veya hiç hissetmiyoruz)
Okuduğum ve yeni farkına vardığım yaptığım bir kaç hata varmış sıralayayım;
1)Işıklarda 1.viteste ve ayağım debriyajda bekliyorum
2)Ara ara araç seyir halindeyken farkında olmadan ayağım debriyajdayken hafif basılı kalıyor ve farkına varınca cekiyorum
3)Araba kullanma işinde acemi olduğum için devirleri bilmiyor ve arabanın tamamen sesine ve vites istemesine göre vites değişiyorum .
Tek korkum acemiliğimden dolayı arabama zarar vermek,sorun çıkarmak. Araba expertizden sorunsuz geçti expertiz yapan kişi tanıdık ve araba mükemmel alabilrsin dedi analizleri sonucunda. Affınıza sığınarak size şunu sormak istiyorum, Bugünki araba sürüşümde ben baskı balatamı bitirmiş olabilirmiyim ? Dört gözle ve endişeyle beklediğim yanıt : '' Kısa sürede hemen bitmez ama daha dikkatli ol''
Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar
Okuduğum ve yeni farkına vardığım yaptığım bir kaç hata varmış sıralayayım;
1)Işıklarda 1.viteste ve ayağım debriyajda bekliyorum
2)Ara ara araç seyir halindeyken farkında olmadan ayağım debriyajdayken hafif basılı kalıyor ve farkına varınca cekiyorum
3)Araba kullanma işinde acemi olduğum için devirleri bilmiyor ve arabanın tamamen sesine ve vites istemesine göre vites değişiyorum .
Tek korkum acemiliğimden dolayı arabama zarar vermek,sorun çıkarmak. Araba expertizden sorunsuz geçti expertiz yapan kişi tanıdık ve araba mükemmel alabilrsin dedi analizleri sonucunda. Affınıza sığınarak size şunu sormak istiyorum, Bugünki araba sürüşümde ben baskı balatamı bitirmiş olabilirmiyim ? Dört gözle ve endişeyle beklediğim yanıt : '' Kısa sürede hemen bitmez ama daha dikkatli ol''

Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar